Szombathelyi termálfürdő: a nyugalom szigete (általános információk, nyitva tartás, belépők)

2014.10.14. 09:57

Nem kell nagy durranásra számítani, de a szombathelyi termálfürdő összességében egy módfelett nyugalmas és kellemes hely.

A strand a város zöldövezetében, a Csónakázótó, az Ezredévi és a Szent István park, a Tófürdő, a Kemping, a Műjégpálya, a Sportliget, a Kalandvár és a Claudius Hotel szomszédságában helyezkedik el.

Szombathelyi tarmálfürdő

A létesítmény a városi fedett uszodával van összekapcsolva, az ide vásárolt jegyek jól az uszodába is, illetve fordítva.

Az átjárást egy hátsó bejáraton keresztül oldották meg.

Cím: Szombathely, Bartók B. Krt. 41.

Telefon: (94) 314 336

Nyitva tartás: Idényjelleggel üzemel (májustól szeptemberig), naponta 9:00-19:00 (A fedett uszoda ebben az időszakban szintén 19:00 óráig tart nyitva)

Medencék

A szombathelyi termálfürdő területén összesen két szabadtéri medence van, mindkettő kulturált, kellemes.

Van egy 80 centiméter mélységű, 32-34 fokos termálmedence, apróbb élményelemekkel. A medencének UV-szűrős teteje van.

Kicsivel odébb van a játékokkal, csúszdával megbolondított 29-30 fokos gyermekmedence . Mellette "lelátó", ahol napozni lehet, illetve ahonnan a szülők szemmel tarthatják a vízben játszadozó gyermekeiket.

A fürdő legnagyobb értéke a hozzá tartozó hatalmas park, árnyat adó fákkal és füves területtel, ahol kiválóan lehet pihenni, játszani, mozogni, beszélgetni.

A szombathelyi "termál" nyugalma miatt elsősorban a gyerekes családok és az idősebbek által kedvelt, a fiatalok inkább a néhány száz méterrel odébb levő, jóval mozgalmasabb és zajosabb Tófürdőt választják.

Szerencsére egy kisebb vendéglátói sarkot itt is találunk. Öltözőszekrényt 500 forint letéti díjért kapunk.

Kevesen tudják, hogy az uszoda előtti sárkányos kútból iható szombathelyi gyógyvíz folyik.

.