Hirdetés

A SZOVA körüli hírek kapcsán: Németh Gábor vezérigazgató sajtóközleménye

2010.09.15. 15:15

Németh Gábor, a Szova Zrt. vezérigazgatója szerdán az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:  

Hirdetés

Németh Gábor, a Szova Zrt. vezérigazgatója szerdán az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

 

Németh Gábor, a Szova Zrt. vezérigazgatója szerdán az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

 

Tisztelt ALON!
 
Az elmúlt napokban megjelent SZOVA ZRt.-t érintő ellentmondásos sajtóhíreket az alábbi közleménnyel kívánom tisztázni:
 
 
KÖZLEMÉNY
 
Dr. Nemény András (MSZP) városi képviselő 2010. szeptember 15-én a westindex.hu internetes portálon megjelent nyilatkozata, illetve a különböző médiákban személyemet és a SZOVA ZRt.-t ért támadások kapcsán az alábbiakban összegezném álláspontomat.
Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterét 2010. augusztus 30-án – a büntető feljelentésem megtétele előtt (!) – tájékoztattam a SZOVA ZRt. igazgatóságának döntéséről, s javasoltam, hogy kezdeményezzen mielőbbi megbeszélést a SZOVA ZRt. felügyelő bizottsági és igazgatósági elnökének bevonásával az általam (is) szükségesnek vélt jogi lépések megtétele előtt. Polgármester úr megkeresésemre sem írásban, sem szóban nem reagált, ennek hiányában a büntető feljelentést megtettem. Dr. Nemény András úr állításának igazságtartalma – miszerint nem tájékoztattam időben a város vezetését az ügyben – a mellékelt dokumentumok alapján erősen megkérdőjelezhető.
 
Részemről az ingatlanvásárlási ügyek kapcsán – szem előtt tartva a nyomozás érdekeit – további nyilatkozatot a rendőrségi vizsgálat befejezéséig nem kívánok tenni.
 
Egyúttal felhívom a tisztelt politikai pártok figyelmét, hogy a SZOVA ZRt. a választási kampányban való szerepeltetésétől saját magam és kollégáim nevében mereven elzárkózom, ehhez nem tudok, és nem is akarok partner lenni.

A személyemet ért egyéb jellegű politikai jellegű támadások indokán tájékoztatom a tisztelt közvéleményt, hogy a mai naptól kezdődően visszamenőleges hatállyal egészen a társaság megalakulásáig, minden egyes ügyet belső vizsgálat alá vonok, természetesen a saját vezetésem alatti időszakot is, s a vizsgálat eredményéről részletes tájékoztatást adok Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének.
 
Azokban az ügyekben, melyeknél felmerülhet bármilyen jellegű bűncselekmény elkövetésének a gyanúja, bármilyen személyemet ért politikai nyomás hatására sem leszek hajlandó eltekinteni a büntetőjogi felelősség hatósági kivizsgálásától.
 
Szombathely, 2010. szeptember 15.
 
Dr. Németh Gábor
   vezérigazgató
      SZOVA ZRt.