Noelnek hívják az új évben elsőként született kisbabát (Frissítve!)

MTI

2016.01.01. 09:26

Az első Vas megyei baba Celldömölkön látta meg a napvilágot.

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken - és egyben az országban -, Győr-Moson-Sopron megyében. Németh Noel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban jött világra - közölte az egészségügyi intézmény pénteken az MTI-vel. 

 

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú 3480 gramm és 53 centiméter. 

Noel természetes úton született, és a győri szülők első gyermeke.

A 24 éves édesanya, Diána nem számított arra, hogy 2016 első perceiben hozza világra gyermekét, hiszen december 23-ra írták ki szülésre, a kórházba szerdán ment be.

Noelnek hívják az új évben elsőként született kisbabát

Fotó: kisalfold.hu


Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak.

Mit keresett Novák Előd jobbikos politikus a győri kórházban?

Novák Előd szerint minden egyes gyermek megszületése egy kisebb nemzeti ünnep. Különösen akkor, amikor a katasztrofális demográfiai folyamatok már nemcsak a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás összeroppanásával fenyegetik Magyarországot - mondta a Jobbik alelnöke pénteken Győrben, mielőtt köszöntötte volna a 2016-os év első újszülöttjét és édesanyját.

"Ideális korban, 24 évesen szülte meg az anyuka az első gyermekét. Minél előbb, annál jobb, ez az alapelve a szülésnek" - tette hozzá a politikus, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az anya életkorával exponenciálisan nő néhány egészségügy kockázat és a meddőség veszélye, "mely mára szinte népbetegségnek tekinthető" - fogalmazott.

Noelnek hívják az új évben elsőként született kisbabát

Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

A jobbikos politikus, aki egyben az Országgyűlés népesedéspolitikai albizottságának elnöke, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján rámutatott, a kormányzatnak ösztönözni kellene a minél előbbi gyermekvállalást és a társadalombiztosításnak támogatni kellene a szoptatást segítő eszközöket.

Novák Előd "történelmi lépésnek" nevezte a kormány intézkedését a három gyermeket vállaló párok kétszer tízmillió forintos támogatásáról.

Hozzátette, a korábbi kormányok eddig soha nem szánták el magukat olyan mértékű költségvetési forrást igénylő intézkedésekre, mint a 2011-ben bevezetett családi adókedvezmény, illetve a lakásépítések áfájának öt százalékra való csökkentése. "Le a kalappal a kormányzat előtt ebben a tekintetben" - mondta Novák Előd.

(MTI)


A fővárosban - az állami fenntartású intézményeket tekintve - egy kislány lett az új év első babája, aki a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján jött világra - közölte az intézmény pénteken reggel az MTI-t.

Noelnek hívják az új évben elsőként született kisbabát

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Fejérdi Zsófia, a PromoBox Kft. ügyvezetője (k) köszönti az új év első fővárosi újszülöttjét, Tóth Flórát és édesanyját, Kovács Ágnest a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2016. január 1-jén. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Tájékoztatásuk szerint a kislány 0 óra 35 perckor született, és a Flóra nevet kapta. Természetes úton jött világra 3300 grammos súllyal és 54 centiméterrel.

Flóra a család első gyermeke. 

Az újszülött és az édesanyja is jól vannak - mondták az intézmény szülőszobáján.

Vas megyében Celldömölkön született az év első babája - erről a vaol.hu számolt be pénteken este. 

A gyermek a Lara Nikol nevet kapta és három fiú után érkezett a családba. 5.25-kor született 3600 grammal, 49 centiméteresen. 

Szombathelyen nem sokkal később, 5.40-kor látta meg a napvilágot az első újszülött a Markusovszky kórházban. Őt Lászlónak hívják. 

.