Hirdetés

Születésnap a medence szélén: Ötéves a Vulkán fürdő

2010.08.22. 07:07

Egy 5 évesnek - emberi mértékkel - már komoly jogai vannak.

Hirdetés

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő

Celldömölk a napokban, folyamatosan ünnepel. A minap avatta a város az új városházát, s máris elérkezett az újabb ünnepi pillanat.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő

Mintha tegnap lett volna, amikor 2005-ben elkészült a Vulkán fürdő. Sok termálvíz, ma már gyógyvíz szolgálta azóta a látogatókat. Elvárhatja, hogy felköszöntsék, ezt ma a helybeli, és a sok más helyről érkezett vendégek méltóképpen meg is tették.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő

Előzenekar, majd ifjú táncosok szórakoztatták a még erős augusztusi naptól kissé bágyadt vendégsereget. Közben a fáradhatatlan gyerkőcök az ugrálóvár, a kisvasút, és a csúszdázás örömeit élvezték. A felnőttek egy népes csoportra figyeltek fel, és sokan a színpad köré gyűltek. Megérkezett a KUD, avagy a Branko Radicevic szerb néptánccsoport. Természetesen egy magyar néptánccsoport fellépése is sikert aratott volna, ezúttal a szerb vendégek szórakoztatták a nagyérdeműt.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő

A zene különleges hangzása, a tudósító által kólónak vélt tánc...azt írja a lexikon, hogy körbeállnak és összekapaszkodnak, akkor talán nem tévedtem nagyot. Az urak komolyak, majdnem komorak, a hölgyek viszont a gyönyörű ruháikban, az erős sminkjükkel, szép törökös lábbelijükkel, na, meg nem utolsósorban, gyönyörű mozgásukkal nagy sikert aratnak.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő


Következik a születésnapi buli hivatalos része, Fehér László polgármester visszatekint a kezdetekre, amely kezdet nem 2005 volt, hanem jóval korábbi. Sok munka volt a beruházás előkészítésével, de minden gond megoldódott. Az első éven „csak” téli üzemmódban működött a fürdő. 2006-ban kerültek átadásra a kinti medencék, a csúszdák, kiszolgáló létesítmények. Amit Sárvár és Bük évtizedek alatt oldott meg, az itt nem megy. A tapasztalt fürdőjáró közönség elvárja a hasonló komfortot, akár elég erre 5 év, akár nem.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő
 

A városvezetés, és a fürdőigazgató Bakó István is mindent megtesznek a fejlesztésekért. Napról-napra változik, alakul, szépül a kisvárosi fürdő. A hely, amely éppen családiasságával, intimebb közegével különbözik a nagy fürdőhelyektől. Közben, nem is észrevétlenül, egy új sportág fejlődik a Vulkán fürdő tan- és versenymedencéjében. A korosztályos versenyeken egyre több kemenesaljai fiatal ér el komoly sikereket.

5 éves a celldömölki Vulkán fürdő

Befejezésként, megérkezett a legkevesebb, 500 adagosnak tűnő, négy részből kisütött és összeállított születésnapi torta. Komoly érdeklődés kísérte a már megterített, de még üres asztalt is. A fékezhetetlennek tűnő tortakóstolási „verseny” képei magukért beszélnek. Ízlett a sok finom falat. E sorok szerzője, nem lévén édesszájú, megértő mosollyal örökítette meg az eseményeket. Szép születésnap volt. Isten éltessen 5 éves Vulkán fürdő, jövőre ugyanitt, találkozunk, az bizony már közel iskoláskor lesz. Légy jó tanuló!

Korábban:

Vulkán Fürdő, Celldömölk (fürdőteszt)

.