Támogatta a Vas megyei közgyűlés Tiborcz János főkapitányi kinevezését

2012.01.20. 13:34

A tervek szerint Vasba telepítik a 112-es segélyhívó rendszer két központja közül az egyiket.

Támogatta a Vas megyei közgyűlés pénteken, hogy Tiborcz János dandártábornokot Vas megye rendőrfőkapitányává nevezzék ki.

A rendőrségről szóló törvény értelmében a testületnek véleményezési joga van a megyei főkapitány kinevezése előtt. Hatala József országos rendőrfőkapitány jelöltjét a Halmosi Zsolt dandártábornok, az ORFK rendészeti igazgatója ajánlotta a képviselők figyelmébe.

Tiborcz János rendőri pályáját 31 éve Vas megyében kezdte, 1998-ig a megyében dolgozott különböző rendőri beosztásokban, majd az ORFK jogi főosztályát vezette, és részt vett a rendőrség és határőrség integrációjának irányításában is.

Az elmúlt négy évben Zala megye rendőrfőkapitánya volt, 2008-ban léptették elő dandártábornokká, 2011-ben két évre megválasztották a főkapitányi klub elnökének.
Tiborcz János arról szólt, hogy nem tervez átfogó változtatásokat, hiszen Vas az ország egyik legbiztonságosabb megyéje, az ismertté vált bűncselekmények számát tekintve az országban a 18-19. helyen áll. Szólt azonban arról is, az embereket ma már egyre kevésbé érdeklik a statisztikák, biztonságérzetüket sokszor nem a közbiztonsági mutatók szabják meg, hanem az, amit a közvetlen környezetükben tapasztalnak.

Halmosi Zsolt bejelentette, hogy a tervek szerint jövőben Vasba telepítik a 112-es segélyhívó rendszer két központja közül az egyiket, illetve itt kezdi meg majd működését a Terrorelhárítási Központ egyik alosztálya is.
 

.