Hirdetés

Kevesebb karácsonyi SMS-t küldtünk idén

2014.12.29. 21:39

Inkább az interneten keresztül kívántunk kellemes ünnepeket.

Hirdetés

A „Boldog karácsonyt!” vagy a „Kellemes ünnepeket” SMS-verziója helyett, szívesebben írtunk e-mailt vagy üzentünk közösségi oldalon ismerőseinknek.

A karácsonyi jókívánságokat egyre inkább az online és a közösségi média felületein küldik egymásnak az emberek, a korábbi évek tendenciájának megfelelően, de annál visszafogottabban csökkent a karácsonykor küldött SMS-ek száma, viszont ugrásszerűen nőtt az adatforgalom az ünnepek három napja alatt - ez derült ki a mobilszolgáltatók statisztikájából.

A Vodafone-nál a karácsony három napjában mért mobilinternet-forgalom 50 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A szolgáltató ügyfelei emellett közel 72 ezer MMS-t, és 7 millió SMS-t küldtek, valamint 9,3 millió hívást indítottak.

A Telekom ügyfelei összesen több mint 8 és fél millió SMS-t és MMS-t küldtek az idén a három karácsonyi ünnepnapon, a forgalom mintegy 10 százalékkal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva, pedig december 24-én egy átlagos naphoz képest majdnem háromszoros az üzenetforgalom.

Tájékoztatásuk szerint a legtöbb SMS-t december 24-én a délutáni órákban küldték az ügyfelek.