állatok

Napi cukiság

2015.05.05

Láttad?

Mindenki máshogy védekezik a hőség ellen.

Hétfői kutyasétáltatás

2015.05.03

Láttad?

Gyűrűsfarkú makik születtek

2015.04.23

Láttad?

Sokkoló jelenetek az állatkerti gorillakifutónál

2015.04.18

Láttad?

Minden bizonnyal életüknek emlékezetes pillanatait élték meg az omahai (USA) állatkert látogatói. A videón látható eset most csütörtökön történt. Az üveg tükröződéséből az látszik, hogy egy kislány a mellét veri, majd ezután a távolabbi gorilla fenyegetően elindul a látogatók felé. Odaérve váratlanul hatalmasat csap az üvegablakra, ami megreped. A mobillal készített felvételen még egy pillanatra azt is látni, hogy a látogatók riadtan menekülnek a helyszínről. Az állatkert azzal nyugtatgatja a kedélyeket, hogy valódi veszélyről nem volt szó, a biztonsági üvegnek csak egy rétege repedt meg, valószínűleg azért, mert rosszul szerelték be. Mindenesetre a felvételen látható jelenetek sokunk állatkerti rémálmát testesíti meg a valóságban. Innen: omaha.com

A macskák bunkók

2015.04.15

Láttad?

Ő Drazsé, akit a világ egyik legjobb mentőkutyájává választottak

2015.04.14

Láttad?

Gyűrűsfarkú makik születtek a Miskolci Állatkertben

2015.04.13

Láttad?

Első alkalommal születtek gyűrűsfarkúmaki-ikrek a Miskolci Állatkertben. A kicsinyeket hétvége óta láthatja a közönség. Az utódok a makiknak megfelelően az első napokban elsősorban anyjuk hasán kapaszkodtak, ám gyors fejlődésnek indultak. Néhány hetes korukban leginkább már anyjuk hátán utaznak majd.

Vasárnap esti macskás cukiságok

2015.04.12

Láttad?

Macskák virágcserépben. Valószínűleg őket sohasem kell megöntözni.

Kemény kutyatámadás

2015.04.09

Láttad?

Atlaszlepke

2015.04.05

Láttad?

Az atlaszlepke a világ egyik legnagyobb lepkéje. A nőstények még a hímeknél is nagyobbak és súlyosabbak, szárnyuk fesztávolsága elérheti a 26 centimétert. Az ázsiai trópusi, illetve szubtrópusi erdőségek lakója.

A tyúk és a beton

2015.04.02

Láttad?

A tyúk és a beton

Kutyatemetés Amerikában

2015.03.30

Láttad?

Az ürge lett az év emlőse

2015.03.27

Láttad?

Az ürge hazánkban fokozottan védett állat. Eszmei, természetvédelmi értéke 250 ezer forint. A Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső programja - a szakmai szervezetek támogatásával - 2015-ös év emlősének az ürgét jelölte.

Szerencsétlen sorsú kiskutyák a csomagtartóban

2015.03.25

Aktuális

Ruti kétves lett

2015.03.15

Láttad?

Kétéves lett az első magyarországi állatkertben született borneói orangután (Pongo pygmaeus pygmaeus). A családjával a Nyíregyházi Állatparkban élő, Ruti névre hallgató kölyök 2013. március 15-én kilenc és tíz óra között jött a világra a Zöld Piramis indonéz házában - tájékoztatta az állatkert vasárnap az MTI-t. Az ünnepeltet három doboz gyümölccsel és egy mézeskalács házikóval lepték meg gondozói, az ajándékokat láthatóan nagy kedvvel eszegette a kis orángutánkölyök. A huszonhét éves, Sabatini nevű anyaállat és párja, a huszonhat éves Guru 2010 óta laknak a parkban, velük és a most kétéves kicsivel együtt összesen hét borneói orangután él a sóstógyógyfürdői látványosságban. A kölyök első hónapjait az evés és alvás töltötte ki, félévesen elkezdte önállóan felfedezni a kifutót, egyévesen ügyesen tudott a köteleken közlekedni, kétévesen pedig egyre több szilárd takarmányt fogyaszt az anyatej mellett. A kis Rutira a szülőpár mellett Európa legidősebb sziamang hölgye, Finita is ügyel, aki óriási türelemről tanúskodik, amikor a vörös színű orángutánkölyök elszabadul és elkezdi cibálni az idős hölgy szőrét. Az orangutáncsalád a tavasz beköszöntével hamarosan elfoglalja majd a külső kifutókat, így a látogatók szinte testközelből követhetik a kölyök első komolyabb önálló mozdulatsorait. Fotó: Balázs Attila

Egy medve bóklászik Magyarországon

2015.05.05

Aktuális

De nem valószínű, hogy átjön a Dunán.

Állatorvosi váró Dubaiban

2015.04.25

Láttad?

"Megint megfázott a leopárdom, amikor elvittük síelni a fedettpályás arénéba."

Már a bécsi állatkertben is van CT

2015.04.23

Aktuális

Váratlan segítség

2015.04.16

Láttad?

Hogyan mérik meg a kiszsiráf súlyát?

2015.04.15

Láttad?

Gólyatöcs a Fancsika víztározónál

2015.04.14

Láttad?

Lapzárta az Alon Cafénál

2015.04.13

Láttad?

Lámpás macskák

2015.04.09

Láttad?

Az első fotón szereplő macska azért került fel az internetre, mert állandóan felkapcsolta az éjjeli lámpát, amikor éjjel éhes volt. És elég sűrűn volt éhes. A gazdája kénytelen volt éjszaka kihúzni a konnektorból a lámpát. A második lámpakapcsolgató macska magáért beszél.

Napicuki

2015.04.08

Láttad?

Mentik a békákat Zala megyében

2015.04.03

Aktuális

Törpevíziló született Nyíregyházán

2015.03.30

Láttad?

Törpevíziló (Hexaprotodon liberiensis) született vasárnap éjjel a Nyíregyházi Állatparkban. Az utódon az ilyenkor szokásos első orvosi vizsgálatot még nem tudták elvégezni a szakemberek, mert az anyaállat nagyon védi a kicsinyét, de a körülbelül öt-hat kilogramm súlyú kicsi szemmel láthatólag jó egészségnek örvend - tájékoztatta Révészné Petró Zsuzsa szóvivő hétfőn az MTI-t. Broutille, a tizenhat éves anyaállat nagyon gondosan, naponta négy-öt alkalommal szoptatja kicsinyét, aki 2-4 hónapos korában kezd majd el fogyasztani a szilárd táplálékot, ami szénából, zöldség- és gyümölcsfélékből áll.   A kicsi nemét még nem tudták megállapítani, a park szakemberei azonban a hím állatnak jobban örülnének, mert a törpevízilovaknál - valamilyen oknál fogva - sokkal több nőstény születik, mint hím.  A faj jellegzetessége még, hogy a párzás után mintegy hét hónappal egyetlen borjú születik. Életének első heteiben a borjú még nem tud messzire menni, így anyja elrejti a sűrűben (elfekteti), és időről időre felkeresi, hogy megszoptassa. A kicsi születési súlya öt hónapos korában megtízszereződik, anyja 6-8 hónapos korában választja el. A törpevíziló az egyik legkésőbb, a 19. század végén felfedezett nagy emlősfaj, rokonát, a nílusi vízilovat már az ókorban is ismerték. Ennek oka, hogy a rejtett életmódot folytató, félénk állat a fehér ember által nem járt nyugat-afrikai esőerdők mélyén él. A kipusztulás szélén lévő, igen ritka vastagbőrű állatfaj az ötször nagyobb, másfél tonnás nílusi rokonával ellentétben már csak nagyon kis területen él. Körülbelül két-háromezer egyed él szabadon, állományát leginkább az erdőpusztítások, az élőhelyek csökkenése és a vadászat fenyegeti. A világ állatkertjeiben kevesebb mint háromszáz egyedet tartanak számon, melyből 140 példány európai állatkertekben látható.

Pocoknyulak márpedig vannak

2015.03.29

Láttad?

Fotó: Li Weidong Li Weidong tudós, természetjáró szerint alig 1000 példány létezhet már csak az ili pocoknyulakból; mindannyian a Tien-san sziklái között élnek, 2800-4000 méter közötti magasságban és az ott található növényekkel táplálkoznak. Létüket nemcsak a globális felmelegedés veszélyezteti, mivel a kis emlősök és ragadozómadarak természetes táplálékai.

A bizalmatlan mosómedve

2015.03.25

Láttad?

Hamarabb jöttek a nyuszik a Skanzenben

2015.03.18

Fókusz

A gyerekek nagy örömére húsvétkor valószínűleg már előbújnak és a simogatásra készen várják a látogatókat.

A tavasz biztos jele: jönnek vissza a gólyák

2015.03.10

Láttad?

A visszatért fehér gólyák egyike (Ciconia ciconia) Görbeháza közelében 2015. március 10-én. A helybéliek az elmúlt napokban vették észre, hogy visszatértek a madarak. Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI)

.