Hirdetés

Hirdetés

terror

Terrortámadás Barcelonában: a rendőrség őrizetbe vett egy férfit

2017.08.17

Kitekintő

Furgon hajtott a tömegbe Barcelonában. A spanyol sajtó szerint a gyalogosok közül ketten meghaltak és több mint harmincan megsérültek.

Manchesteri robbantás: a brit terrorelhárítás komoly előrelépésről számolt be

2017.05.26

Kitekintő

Amber Rudd brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültség Nagy-Britanniában. A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka, Mark Rowley ugyanakkor nagyon komoly előrelépésről számolt be a merénylő mögötti terrorhálózat felszámolásában.

Nagy-Britanniában kritikus szintre emelték a terrorellenes készültségi szintet

2017.05.24

Kitekintő

A legmagasabb, kritikus szintre emelték kedd éjjel Nagy-Britanniában a terrorellenes készültségi szintet.

Már tudják, ki volt az öngyilkos merénylő, aki robbantott Manchesterben (Frissítve!)

2017.05.23

Kitekintő

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben. Frissítés: a manchesteri rendőrség főparancsnokának kedd esti tájékoztatása szerint egy 22 éves, Salman Abedi nevű férfi lehetett a merénylet elkövetője.

Robbantás Manchesterben: 22 halott és 59 sérült

2017.05.23

Kitekintő

Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy tizenkilenc halálos áldozata és hozzávetőleg ötven sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek. (Később a híradások szerint huszonkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma, 59-en sérültek meg.)

.