Hirdetés

Tihanyi Kalandsziget: újabb erdei kalandpark nyílt

2010.07.14. 21:43

Hirdetés

Kalandsziget-Tihany néven erdei kalandpark nyílt szerdán a Tihanyi-félsziget Gödrös nevű szabadstrandja mellett, 60-80 éves ősfákon; a projekt a rendkívüli, védett környezet miatt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság fokozott felügyelete mellett valósult meg.

Molnár Ádám, a kivitelező és üzemeltető Kalandgyár Kft. egyik ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy cége már több kalandpark kivitelezésében vett részt. A tihanyi az ötödik ilyen balatoni létesítmény a balatonfűzfői, a zánkai, a zamárdi és gyenesdiási után; 12 millió forintos, önerős beruházásból valósult meg, és az első fejlesztési ütem befejeztével mintegy 40 akadállyal várja az idelátogatókat.
Az ügyvezető szerint felfutóban van a kereslet az ilyen aktív programlehetősségek iránt, amelyek létesítését az önkormányzatok is igen támogatták, hiszen a turistaszezon meghosszabbításának egyik lehetőségét rejti magában.

A tihanyi kalandpark egyik különlegessége, hogy vízhez közeli, páratlan panorámával rendelkezik. Egy illegális szemétlerakó felszámolásával épült meg úgy a védett erdőben, hogy a fákat nem károsítja, hiszen az akadályok elkészítésekor csavar nem került élő fákba - mondta Molnár Ádám.

Különösen hangulatos, vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőről van szó, ahol fokozott biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával, franciaországi építési technika továbbfejlesztésével hoztak létre egy kisgyermekeknek és két, nagyobbaknak való, különböző nehézségi fokú akadálypályát, mászófát és egy félköríves lecsúszó pályát.

A későbbiekben, ha a forgalom visszaigazolja a befektetők várakozásait, a Kalandsziget-Tihany újabb kaland- és akadályelemekkel bővülhet.
 

http://kalandsziget-tihany.hu