Hirdetés

Tizenöt éves zsaroló Zala megyében

2013.03.09. 10:38

Vádemelést javasol az ügyészségnek a zalaegerszegi rendőrkapitányság egy 15 éves fiú ellen, aki pénzt és cigarettát követelt iskolatársától a sapkájáért cserébe - közölte honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetés    A nyolcadik osztályos fiú ellen tavaly júniusban indult nyomozás, miután a gyanú szerint egy hatodikos diáktársát több alkalommal megfenyegette, hogy ha nem visz neki pénzt vagy cigarettát, akkor megvereti a barátaival. A fiú nyomatékképpen elvette társától a sapkáját, és azt csak akkor adta vissza, amikor a megfenyegetett diák eleget tett a többszöri felszólításnak.

    Az eljárásban a zalaegerszegi nyomozók kiderítették, hogy a 15 éves zsaroló több tanulót is próbált megfélemlíteni. A fiatalkorú a terhére rótt bűncselekményt azonban nem ismerte el, elmondása szerint soha nem követelt pénzt és cigarettát társaitól.
    A zalaegerszegi rendőrök zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldték meg a nyomozás iratait a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.