Íme a tíz legnagyobb hazai cég listája

2015.07.23. 15:11

Az élen idén is a Mol végzett.

A HVG ismét összeállította az ötven legnagyobb hazai cég listáját, amelynek élén ezúttal is a Mol végzett. Az ötven toplistás cég együttes árbevétele legutóbb 2011-ben volt ilyen magas, a rezsicsökkentés és a piaci olajárak csökkenése ellenére is - írja a HVG listája alapján az Index.

A lap szerint az ötven cég együttes árbevétele 6 százalékkal nagyobb volt, mint 2013-ban, a nem energiában utazó maradék 43-é pedig 12 százalékkal. A belföldi árbevételek is több mint 4 százalékkal nőttek, ennek jelentős része azonban egyetlen nagyvállalat, az MVM nevéhez fűződik.

Íme a tíz legnagyobb hazai cég listája

A tavalyi évről szóló beszámolók alapján összeállított listán utóbbi az egyetlen energiapiaci szereplő, amely növekedésről számolhat be, de csak azért, mert a tavalyi volt az első év, amikor a cég bevételét növelte az államosított E.On.

Valódi növekedést az exportra termelő cégek értek el, ilyen például az Audi és a Mercedes, a legtöbb embert foglalkoztató cégek pedig az OTP (35 796 fő), a Magyar Posta (33 084 fő) és a Mol (27 499 fő). 

Az eredeti cikk itt olvasható.

.