További terjeszkedést tervez Magyarországon a Decathlon

2011.07.20. 14:01

Decathlon Szombathelyen

Meglévő 12 áruháza mellé újabb egységek nyitását tervezi Magyarországon a Decathlon sportáruházlánc, elsősorban a megyeszékhelyeken, továbbá a regionális logisztikai központ mellett egy kelet-közép-európai informatikai szolgáltató központ is létesül a budaörsi központban - jelentette be a cég szerdán.

Júliusban váltás volt a Decathlon Magyarország élén, az eddigi ügyvezető igazgató Pannya Khamphommala hét év után visszatér a franciaországi központba, utódja Pósfai Gábor, aki eddig a cég nyugat-magyarországi regionális igazgatója volt - ismertették szerdán Budaörsön, a cég sajtótájékoztatóján.

Pannya Khamphommala elmondta: a Decathlon sportáruházlánc - a sportszergyártó és -forgalmazó Oxylane-csoport tagja - hat éve van jelen Magyarországon, öt éve piacvezető a sportszerpiacon. A cég 2007-től már nyereséges volt, a 2009-2010-es eredményre azonban a válság rányomta bélyegét. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a forgalom növekedése 2010 közepétől már kétszámjegyű, a logisztikai tevékenység nélkül nyereséges a vállalat, s fél-egy éven belül azzal együtt is nyereséges lesz.
 

.