Van, ahol már tüntettek is a rossz utak miatt

2016.03.12. 16:34

Méghozzá a 4202-es számú úton, Túrkeve és Mezőtúr között szombaton.

Van, ahol már tüntettek is a rossz utak miatt

A résztvevők a környék járhatatlanul kátyús, balesetveszélyes útszakaszaira hívták fel a hatóságok és a döntéshozók figyelmét félpályás útlezárással.

Van, ahol már tüntettek is a rossz utak miatt

Egy március elsején kiadott MTI-hír szerint a jövőben talán kezdenek majd valamit az elhanyagolt állapotú utakkal is.

Nem akarjuk lelőni a poént, de az államtitkár szerint azért van ennyi rossz minőségű út, mert "az elmúlt években elvitte az energiát az új utak építése, és kevés maradt a karbantartásra".

Valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat, kiemelt figyelmet kapnak az elmaradottabb területek - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár kifejtette: a közutak üzemeltetésére szánt 400 milliárd forint 5 éven keresztül arra is elegendő, hogy a kátyúzás, padkarendezés, a forgalombiztonsági elemek javítása és felújítása megtörténjen.

Közölte, évente 1200 kilométer közút felújítására 120 milliárd forintot fordítanak, mivel az utak 27 százaléka átmegy a településeken, így az elvégzett munka befolyásolja az ott lakók életminőségét. A megyei jogú városokat bekapcsolják a gyorsforgalmi hálózatba a ciklus végéig, az autópályák elérik az országhatárt.

Soha nem volt ilyen volumenű közútfelújítás, az elmúlt években elvitte az energiát az új utak építése, és kevés maradt a karbantartásra - jegyezte meg Tasó László.

(MTI)

Fotó: Bugány János (MTI)

.