Ilyen lesz az új Galyatető

2015.04.11. 21:19

A Kőszegi-hegységtől a Zemplénig tartó szakaszt majdnem 3 milliárd forintból újul meg.

Felépül, megújul a galyatetői turistacentrum, amely várhatóan nyártól várja majd a vendégeket. Ez a beruházás is része az Országos Kéktúra útvonalát érintő fejlesztéseknek; a Kőszegi-hegységtől a Zemplénig tartó szakaszt majdnem 3 milliárd forintból újul meg.

Hajrájába érkezett a Galyatetői Turistacentrum kialakítása. Az ország egyik legmodernebb turistaközpontja a nyár elejére készülhet el a Mátra szívében, ahol már most is sokan sétálnak, túráznak.
 
Az épületet környezetbarát technológiával működtetik majd: a tetőre napkollektorokat, az udvarra pedig napelemeket telepítenek. Az épületben – a szálláshelyek mellett – meditációs szobát is kialakítanak.

Galyatető

A turistaközpont egyik legérdekesebb eleme a szintén megújuló Galya-kilátó lehet. Az építményt 13 méterrel toldották meg.

Aki felmegy, 360 fokban élvezheti a panorámát – Mecsek, Magas-Tátra, Bükk, Kékestető, tehát minden irányba tökéletes kilátást nyújt – mondta Vass-Eysen Áron építész.

Az építkezést az Európai Unió is támogatja. A beruházás egy országos felújítási programnak is része.

Galyatető kilátó

Az országos kéktúra program keretében újul meg a Galyatető Turistacentrum, illetve a mögöttünk látható Galya-kilátó; több attrakció, több kulcsos ház, illetve turistaház születik újjá – fejtette ki Molnár Tamás, a Magyar Természetjáró Szövetség galyatetői üzemeltetési vezetője.

A Magyar Természetjáró Szövetség és az Egererdő Zrt. közös beruházása várhatóan júniusra készül el Galyatetőn.

Forrás: Hirado.hu, Fotó: Galyatető Turistacentrum Facebook-oldala

.