Hirdetés

Gyermeknapon Vas megyében kinyílnak a tűzoltólaktanyák

2015.05.28. 18:04

Hirdetés

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából kedveskedik a kicsiknek azzal, hogy május 31-én nyílt napot tart a tűzoltólaktanyákban.

A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a megye több tűzoltó-parancsnoksága is nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy akár a tűzoltójárművek iránt.

Az érdeklődők május 31-én délelőtt tíz órától egészen délután négy óráig tekinthetik meg a tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes tűzoltó egyesületek laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit. A gyerekek megismerhetik a tűzoltóautók speciális felszereléseit, és testközelből megnézhetik a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is. A katasztrófavédelmi gyermeknapon több próbariasztást is tartanak majd a tűzoltólaktanyákban, így az érdeklődők azt is láthatják, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére. Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás monstrumokkal.

A tűzoltóság Vas megyében ezeken a helyszíneken várja az érdeklődőket.