Hirdetés

Új igazgató a zalakarosi Gránit Gyógyfürdőben

2011.05.31. 17:04

Hirdetés

Június elsejétől új igazgatót nevezett ki a tulajdonos önkormányzat a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő élére; Burján Richárd vezérigazgató vendégbarát szolgáltatásokkal, új fürdőfejlesztési koncepcióval, gasztronómia stratégiával kívánja növelni a vevőelégedettséget és a fürdő látogatottságát.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere az MTI kérdésére elmondta: a Gránit Gyógyfürdőben új vállalatirányítási módszerre van szükség, új szemléletmódot kell megvalósítani, ugyanis a kemény gazdasági verseny megköveteli, hogy "eladhatóbbá tegyék Zalakarost". A jövőben jobban oda kell figyelni a vendégek igényeire, kellemesebbé kell tenni a környezetet. Az eddigi kicsit "kórház-feeling" hangulat például feloldható, ha színesre festik a falakat, a hosszú fehér folyosók helyett látványosabb tereket alakítanak ki.

Burján Richárd - aki május 31-ig a Zalavíz Zrt.-nél az elnök-vezérigazgatói posztot töltötte be - kiemelte, hogy az eddigi erős műszaki szemlélet mellett a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani a marketing tevékenységre és az értékesítésre, mert nagyobb "turisztikai attrakciók vannak Zalakaroson, amit jobban el kell tudni adni". Néhány komfortfokozat növelő beruházás még idén megvalósul, belsőépítészeti átalakításokat is terveznek, ami egy "kicsit feldobja az épületet".

A hosszú távú tervekről elmondta; pályázati forrás bevonásával több milliárd forint értékű fürdőfejlesztési koncepciót valósítanak meg. A vendéglátó-ipari egységek színvonalának növelésével új gasztronómiai stratégiát is bevezetnek. Az elképzeléseket új vállalat-irányítási rendszer keretében valósítják meg, ami nemcsak a gazdasági eredményre koncentrál, hanem figyelembe veszi a vevői, fogyasztói szempontokat is. Az intézkedésekkel azt szeretnék elérni, hogy a vendégek könnyebben tájékozódjanak, minél jobban érezzék magukat, a vevőelégedettséggel ugyanis növelni lehet a visszatérő vendégek számát is.

A gyógyfürdő 97 százalékban önkormányzati tulajdonban van, a dolgozók 3 százalékban részvényesek. A többségi tulajdonos az új, vendégbarát vezetési koncepciótól a vendégelégedettség és a vendégszám növelését várja - közölte Novák Ferenc. A korábbi években évi 600-700 ezer körül stabilizálódott a látogatók száma, az utóbbi két-három évben azonban folyamatosan csökkent a vendégszám. Tavaly 551 ezren keresték fel a gyógyfürdőt. Mindez részben magyarázható a családok nehéz gazdasági helyzetével, de akkor is törekedni kell arra, hogy a vendégeknek színvonalasabb, az igényeiket kielégítő szolgáltatásokat tudjanak nyújtani - jelentette ki Novák Ferenc.

A polgármester a vezetőváltásról elmondta, korábban a városvezetés automatikusan meghosszabbította a gazdasági társaságok - Gránit Gyógyfürdő, Karos Park - vezetőinek megbízatását, idén viszont a képviselő-testület úgy döntött, hogy pályázatot hirdet az igazgatói posztokra. Horváth Vencel két évtizeden keresztül vezette a gyógyfürdőt. Munkáját az önkormányzat jónak minősítette, eredményes gazdálkodást folytatott, de a válságra való reagálás miatt más stílusú, módszerű vezetőre van szükség - közölte Novák Ferenc.

A gyógyfürdő nyeresége a korábbi években elérte a 177-265 millió forintot, míg az elmúlt évben 74 millió forint adózott eredményt értek el. Mindebben az is közrejátszott, hogy az elmúlt évben 30 százalékos uniós támogatással 2,7 milliárd forintos beruházást valósítottak meg Zalakaroson. Új, modern fogadóépület épült, korszerű öltözőrendszert alakítottak ki, új szolgáltatásokat, gyógyászati kezeléseket vezettek be. A beruházáshoz hitelt vettek fel, így a törlesztő részletek miatt az elkövetkezendő években módosul a gyógyfürdő költségvetése.

.