Új képzések, állami ösztöndíjas helyek a BGF zalaegerszegi karán

2012.01.25. 11:01

Jelentősen bővül a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Karának képzési kínálata. A most felvételizők már közszolgálati, illetve gazdaságinformatikus alapképzési szakot, valamint levelező munkarendben pénzügy mesterképzést is választhatnak. A Főiskola az új képzések mindegyikén hirdet állami ösztöndíjas helyeket.

Dr. Solt Katalin dékán kiemelte: érdemes a zalaegerszegi Gazdálkodási Karra jelentkezni, hiszen az intézmény modern infrastruktúrával, jó kollégiumi ellátással rendelkezik, emellett önköltségi díjai sokkal kedvezőbbek a fővárosi intézményekénél.

A helyi munkaerő-piaci igények kielégítésére több új szakot indít szeptembertől a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. A gazdálkodási és menedzsment, valamint pénzügy és számvitel alapszakok mellett a leendő hallgatók idén már közszolgálati, illetve gazdaságinformatikus alapképzési szakot, valamint levelező munkarendben pénzügy mesterképzést is megjelölhetnek a felvételi jelentkezési lapon. Az új szakok mellett a Kar öt felsőfokú szakképzésén (banki szakügyintéző, idegenforgalmi szakmenedzser, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, web programozó) is várhatóan lehet állami ösztöndíjas formában tanulni.

Az önköltséges gazdaság-, illetve társadalomtudományi képzésre felvételt nyert hallgatók támogatására a BGF ösztöndíjalapokat hozott létre. A Biztos Jövő Ösztöndíjprogramra a legjobb tanulmányi eredményt elérő önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik az intézménytől az önköltségi díj teljes összegét, vagy 50 százalékát kaphatják vissza.

„Bízunk benne, hogy a régió munkaerő-piaci szükségleteinek figyelembevételével elindított képzéseink tovább növelik a Zala megyei és a szélesebb vonzáskörzetben élő diákok érdeklődését Karunk iránt. Képzéseink mellett szól az is, hogy a fővárosi intézményekhez képest jóval alacsonyabb önköltségi díjakkal, családjukhoz és barátaikhoz közel, modern infrastruktúra és jó kollégiumi ellátás mellett tanulhatnak hallgatóink most és vállalhatnak munkát később” – hangsúlyozta dr. Solt Katalin, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának dékánja.


.