Hirdetés

Ezek a Valentin napi slágertermékek
Pixabay

Ezek a Valentin napi slágertermékek

2018.02.14. 11:37

Ön is ezeket vásárolta párjának?

Hirdetés

Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben. A csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.

A Valentin-nap hetében csaknem 10 százalékkal több édesség fogy, mint az azt megelőző, illetve az azt követő hetekben. Leginkább az alkalomhoz illő desszertek és a táblás csokoládék iránt van érdeklődés.

Az alkoholos italok közül a krémlikőrökből és a pezsgőkből vesznek többet ilyenkor a szokásosnál, a virágok forgalma pedig megnégyszereződik a Valentin-nap körüli időszakban.  

A vásárlók keresik még a kisebb ajándéktárgyakat, például plüss állatokat, bögréket, szív alakú párnákat, fényképkereteket, szív alakú tortákat.  

 

Február 14. Szent Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte virággal, apró ajándékkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.

A legnagyobb kultusza az angolszász és francia nyelvterületen van, bár ma már a világ szinte minden országában kapcsolódik hozzá valamilyen hagyomány.

Ám ami világszerte hasonló: a szerelmesek ünnepén a virágárusok és az ajándéktárgy-kereskedők engesztelhetetlen harcot vívnak a vevők pénztárcájáért.

 

 

Galéria

.