Hirdetés

Utakat vehet át Soprontól az állam

2013.07.11. 14:43

Lehetőség és kormányzati fogadókészség is van arra, hogy az állam utakat vegyen át kezelésre Soprontól.

Hirdetés

Lehetőség és kormányzati fogadókészség is van arra, hogy az állam utakat vegyen át kezelésre Soprontól - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára csütörtökön Sopronban az MTI-nek, miután a városvezetéssel egyeztetett.

    Ez a fertőrákosi és a Páneurópai Piknik emlékhelyhez vezető út lenne. A két szakasz ráadásul felújításra szorul, ennek költségei százmillió forintos nagyságrendet tesznek ki - tette hozzá.
    A két út "jogilag beilleszthető az országos közúthálózatba", mivel az egyik határátkelőhelyhez, a másik pedig egy kikötőhöz vezet - említette meg Völner Pál, aki szerint nyilvánvalóan állami feladat lesz a két szakasz felújítása.


    Az államtitkár emlékeztetett arra: Fodor Tamás soproni polgármester (Fidesz) a júniusban Fertődön tartott kihelyezett kormányülésen már felvetette ezt a kérdést, ezt az igényt konkretizálták most.


    Völner Pál hozzátette: a megbeszélésen szóba került a Fertő tavat megkerülő, már tervezés alatt lévő kerékpárút kérdése. Utalt arra, hogy az év végén záruló uniós fejlesztési ciklusban kerékpárút-projektekre fordítható pénteket már lekötötték, de a 2014 és 2020 közötti időszakban pár éven belül meg fogják építeni ezt.
    

Az államtitkár kitért arra is, hogy már folynak a tárgyalások a Sopront délről elkerülő út megvalósításáról, jelenleg az a cél, hogy lezáruljanak a nyomvonalról folyó egyeztetések.

.