Hirdetés

Útfelújítások, rekonstrukciók Zalaegerszegen

2010.01.27. 10:16

A zalaegerszegi önkormányzat az elmúlt évben több mint 90 millió forintot fordított az északi városrészben utak, járdák, védett épületek rekonstrukciójára - tájékoztatta Balaicz Zoltán fideszes önkormányzati képviselő az MTI-t.

Hirdetés

A nagytemplom mellett 7,5 millió forintos ráfordítással kicserélték a régi vízvezetéket, új aszfaltburkolatot kapott a járda, és helyreállították a zöldfelületet is. A Mindszenty téren új helyre került a felújított a Szent Flórián-szobor, rendbe tették a szobor körüli és a múzeum előtti területet.
A Kazinczy téri védett ház homlokzatának felújításához 841 ezer forint vissza nem térítendő támogatást és több mint 1,3 millió forint kamatmentes kölcsönt nyújtott az önkormányzat a társasház közösségének. A téren felújították a rossz állapotban lévő járdaszakaszokat is, a munkák idén a zöldfelület rehabilitációjával folytatódnak.

Mintegy 5,4 millió forintot fordítottak a Rákóczi úti járdaszakaszok felújítására, a buszmegállók szegélyének cseréje, a parkok, zöldfelületetek rendbetételére. A tervek szerint az idén tovább folytatódik a járdák felújítása, a belvárosi rehabilitációs program keretében pedig megújul a Kazinczy tér is.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy mintegy 141 millió forint uniós támogatással felújították a 76-os számú főút teljes pályáját a keleti szakaszon. A beruházás keretében 8,5 centiméter vastag, tartós burkolattal erősítették meg az útszakaszt. A főút mellett - a Kazinczy tér és a Balatoni út közötti szakaszon - kiépítették a kerékpárutat; a csaknem 80 millió forint értékű beruházást az önkormányzat finanszírozta.