A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hírei (2016/9.)

2016.06.13. 10:06

Rendezvények, tudósítások versenyekről, horgászvizsgák és más információk.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
www.vasivizeken.hu / www.vasihorgasz.hu

 

   

Szövetségi területi jegy vásárlás SZÉP  (szabadidő) kártyával, Erzsébet Ajándék utalvánnyal!

 További részletekről érdeklődjön a Szövetség elérhetőségein >>>

Csatlakozzon a Szövetség facebook csoportjához....

     


III. Pinka-völgyi Halas Nap lesz Vaskeresztesen

  

 

  

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

Részletes versenykiírások:

Barátságos Horgászverseny kicsiknek és nagyoknak >>>

Pinka-menti Foci Kupa >>>

Halételkészítő csapatverseny >>>

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


 

Szoros versengés a Karát kupán 

  

Múlt vasárnap a gersekaráti Sárvíz-tó partján gyűltek össze a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat indulói. A szép, napsütéses reggelen a három kategóriában majd 40 fő regisztrált. A technikai értekezlet és a sorsolás lebonyolítása után elfoglalták helyeiket a pecások és megkezdték a felkészülést a halfogásra. A csali ellenőrzést követően pontban 9 órakar Puskás Norbert ügyvezető elnök elindította a versenyt. A horgászok többféle módszerrel igyekeztek horogra csalni a tó halait, voltak akik Feederes módszerrel vagy rakós bottal, de akadtak olyanok is, akik spiccbottal próbálkoztak. A meleg, már-már nyári időjárás kellemes volt a résztvevők számára, ám a tó lakói nem kaptak nagy kedvet a part közeli sütkérezéshez, így nagyon megnehezítették a versenyzők dolgát. A szerencsésebbeknek sikerült egy-két méretesebb keszeget, kárászt kifogni, viszont pontyot csak kevés sikerrel lehetett szákba terelni.

    
 További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában, azok értek az élbolyba, akik inkább kishalas módszert választottak és szorgosan gyűjtögették az apróhalakat. Ez taktika az Elektromosok SHE. horgászának Varga Bálintnak vált be leginkább, mivel 5660 grammosfogással az élen zárt a verseny végén. Őt a második helyezett büki pecás Kovács Ákos szorongatta meg legjobban, hiszen kettejük zsákmánya közt nem volt 400 gramm különbség. Harmadik helyezett ugyancsak egy Elektromosos horgász lett Török Zoltán személyében, aki szintén nem sokkal maradt le a két társa mögött, 5060 grammal.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Felnőtt hobbi kategóriában is csak nüanszok döntöttek az első és második hely sorsáról. A szerencse és a mérleg nyelve ezen a napon Kádi Attila répcelaki horgásznak kedvezett, aki 4300 grammos fogással, csupán 180 grammal előzte meg az ezüstérmes kerkaszentkirályi Csótár Jánost, ő 4120 grammal mérlegelt. A harmadik dobogós helyhez végül Tóth Imre  2960 gramm összfogása bizonyult elegendőnek, így a Répcementi HE. horgásza vihette haza a 3. helyezettnek járó kupát.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

Ifjúsági hobbi kategóriában nem volt kérdéses a Vasvári HE.-t képviselő Kovács Viktor győzelme. Eredményes, 4120 grammos horgászatával a felnőtt mezőnyben is előkelő helyen végzett volna. Ezüstérmes Koltai Máté Márk lett, a Kerkafalvi HE. fiatal pecásánál 2680 grammot mutatott a nap végén a mérleg, ami a nehéz körülményekhez képest abszolút jó eredménynek számított. A harmadik legügyesebb ifi horgásznak a Vasvárról érkező Kovács Zsolt bizonyult, aki 1240 grammos fogással érdemelte ki a bronzérmet.

 

 Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Az idei Karát kupa nem a rekordfogásokról szólt, inkább trükkös, ügyes horgászatot követelt meg, amelyen az indulók rendkívül kitartóak voltak és mindannyian elismerést érdemelnek. Az eredmények ismertetése után Puskás Norbert és Tóth Milán átadták a helyezetteknek járó kupákat és okleveleket.

-----

A Vasi Vizeken versenysorozat következő állomása június 18-án szombaton a hangulatos Vadása tavon kerül megrendezésre hobbi kategóriában. Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

Várunk minden résztvevőt szeretettel!
 


Rábapatyi Horogra Akadva csapat nyerte az idei megyei iskolai horgászvetélkedőt

A XI. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő a szombati napon Vaskeresztesen helyszíni fordulóval ért véget.  A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhettek. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival.

     

A verseny központi témája volt a víz, hal, környezet. A megmérettetésen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat az elmúlt hónapokban.  A vetélkedő jó hangulatban és nyárias időben zajlott. Az idén 27 csapatból (108 fiatal) a 12 legjobb (48 fiatal) jutott a döntőbe, akik a délelőtti elméleti vetélkedő után élesben is kipróbálhatták horgászati tudásukat. A fiatalok rengeteg pontyot akasztottak az Alpesi Horgásztóban, de sajnos nem mindenkinek sikerült megfogni az 1-2 kg közötti halakat a spicc botos felszereléssel. A helyszíni elméleti vetélkedőben 41 ponttal a Horogra akadva csapat végzett az élen, míg a halfogásban a Répcelakról érkezett Laki Csalik csapata remekelt 7380 gramm fogással. A dobogós helyekért szoros versengés alakult ki, a második és harmadik helyezett csapat között a jobb levelező végeredmény döntött.

        

A vetélkedő a közös ebédet követően eredményhirdetéssel zárult az Alpesi Fogadóban. A helyszíni fordulóra bejutott minden fiatal emléklapot, csokit, spiccbotot és gyermek horgászengedélyt vehetett át - az elért eredménytől függetlenül - az Ifjúsági Szakbizottság tagjaitól.

         

A legjobb csapatok az ajándékok mellett oklevelet és kupákat vehettek át a teljesítményük elismeréséül. Ezúton is gratulálunk minden indulónak és köszönetünket fejezzük ki az Ifjúsági Bizottság önkéntes tagjainak és a felkészítő tanároknak, segítőknek, valamint a spiccbotos szerelékeket felajánló Mészáros Péternek (M-Team úszók gyártója).

További képek megtekinthetőek itt >>>

  1. hely: Rábapatyi Horogra Akadva 11. hsz. ( Csapatkapitány: Pukler Ferenc, Csapat: Csiki Hanna Virág, Bucsek Martin; Bucsek Bence; Bucsek Máté)
  2. hely: Ikervári Catch and filézz 11,5 hsz.   ( Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Németh Ákos; Csörgő Dominik; Gyürü Benedek; Tölgyes Gergő)
  3. hely: Sótonyi Vízfacsarók 11,5 hsz.( Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Sinka Benedek, Sipos Roland, Toldi Kevin Szabolcs, Toldi Milán)

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>


Fogyatékkal élőkkel horgásztak együtt egy szép délutánt– hír kelt: 2016.06.04.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködésében egy barátságos közös horgászdélutánt szervezett a horgászok és fogyatékkal élő emberek részére. A program csütörtök délután kettő órakor vette kezdetét a Szombathelyi Csónakázó tavon. A kezdést egy kicsit megzavarta a hirtelen jött zápor, de a szervezők áthidalva a problémát fedett helyen megtartották a horgászati alapismeretekről szóló bemutatót, illetve bemutatásra kerültek egymásnak a horgászok és a fogyatékkel élő résztvevők. A Fogyatékkal Élőket Ellátó Közhasznú Nkft részéről Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető, míg a  Vas Megyei Horgász Szövetség részéről Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket. A barátságos versenyen a segítő horgászok csapatokba rendezve 22 fő fogyatékkal élő „újdonsült pecással” mérték össze tudásukat. A szervezők minden csapatnak biztosítottak két darab négy méteres spiccbotot szerelékekkel, illetve csalit a sikeres horgászathoz.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az induló pecás csapatokban voltak megyei élversenyzők, halászati őrök, pedagógusok, egyesületi vezetők és szenvedélyes csónakázó tavi horgászok. A „verseny” mindössze két órát tartott, de felejthetetlen élményt jelentett a horgászoknak és a fogyatékkal élőknek, valamint a szervezőknek is.  Minden csapat fogott halat, a legjobb Galántai Szandra - Török Zoltán -  Baracska Tibor trió 1420 grammal végzett az első helyen. A szákokban mérlegeléskor keszegek, kárászok, sügérek, valamint küszök voltak többségében. A második helyen Mikos Eszter - Varga Bálint - Málovics Norbert csapata végzett, mindössze 20 grammal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen Kádi Szabolcs - Életes Gábor  - Baranyai Zoltán végzett szintén szoros versenyben 1340 gramm fogással, a negyedik helyezett Halász Julianna-  Faller Tamás - Németh Levente csapata lett 1330 gramm összfogással.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az élményekkel teli nap vacsorával egybekötött közös eredményhirdetésen a Tó vendéglőben zárult. Az eredmények ismertetése előtt Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető köszönetét fejezte ki a Vas Megyei horgász Szövetségnek és a jelenlévő horgászoknak, valamint minden pecásnak egy fogyatékkal élők által készített emléktárgyat és köszönő levelet adott át. Puskás Norbert ügyvezető elnök zárszavában elmondta, hogy látva az első Intergrált Horgásznap sikerét felajánlotta, hogy a jövőben is igyekszenek hasonló közös programokban partnerek lenni.  A versenyen minden induló emlékérmet és egyéb ajándékokat vehetett át. 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET! 


Horgászvizsgák a közeljövőben:  


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez a következő időpontokban és helyszíneken:
  • 2016. június 17-én pénteken 16.00 órai kezdettel a Spartacus HE. jegyváltási helyén. ( 9700 Szombathely, Ady tér 5.) - Jelentkezési határidő: 2016. június 15. (szerda) 11.00 óra
  • 2016. június 20-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Nyugat-Pannon HSE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2016. június 17. (péntek) 11.00 óra
  • 2016. június 28-án kedden 17.00 órai kezdettel az Ölbői Sporthorgásztónál (9621 Ölbő, 0143/13. hrsz. ) - Jelentkezési határidő: 2016. június 23. (csütörtök) 14.00 óra
  • 2016. június 30-án csütörtökön 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz) - Jelentkezési határidő: 2016. június 28. (kedd) 11.00 óra
Horgászvizsgára jeletkezés és bővebb információ itt >>> 

 Plakát letölthető   -nagy méretben - itt >>>  

 

További információ:

Sporthorgász Egyesületek 
Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
Tel.: +36/94-506-835
Fax: +36/94-506-836
Mobil: +36/70-33-99-703
E-mail: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

.