Csaknem 1,5 milliárd forintnyi fejlesztést jelentettek be Zalaegerszegen

MTI

2016.11.26. 12:49

Egy magyar gépipari és egy osztrák élelmiszeripari cég is új csarnokot épít fel Zalaegerszeg iparterületein, emellett több mint 800 millió forintból újítanak fel oktatási intézményeket a városban.

Két iparterület értékesítésével két újabb munkahelyteremtő beruházás létesül Zalaegerszegen - közölte Balaicz Zoltán, a zalai megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

A polgármester a közgyűlés csütörtöki ülésének döntéseit ismertetve elmondta: a déli iparterületen 280 millió forintos beruházással egy tíz új munkahelyet teremtő magyar gépipari vállalkozásnak értékesítenek területet 1600 négyzetméteres iparcsarnok építésére. Az északi ipari parkban pedig 4,5 hektárt vásárol egy osztrák élelmiszeripari cég, amely hatvan embernek kínál majd munkát a 300 millió forintból megvalósuló telepén.

Balaicz Zoltán arról is beszámolt, hogy a korábbi tervekhez igazodva folytatódnak a felújítások az oktatási intézményekben. A területi operatív program keretéből most három általános iskola teljes felújítására lesz lehetőség mintegy 400 millió forintos ráfordítással, a Zrínyi gimnázium 430 millió forintos megújítása pedig kormányzati támogatással valósul meg.

.