Hirdetés

Ikonikus Adidas cipők – nem csak sportoláshoz
Adidas

Ikonikus Adidas cipők – nem csak sportoláshoz

alon

2021.05.19. 19:01

Az Adidas eleinte kifejezetten sportolók számára készített cipőket, majd ruhákat és sporteszközöket, de nagyon hamar népszerű lett szélesebb körökben is.

Hirdetés

Ez leginkább az ötletes designnak köszönhető, amivel a tervezők megálmodták az egyes darabokat. Az Adidas termékek egyre inkább megjelentek az utcán is, sőt, bizonyos szinten presztízs is lett a viselésük.

A design mellett persze a minőség is komoly szerepet játszik ebben: egy ADIDAS cipő, melegítő, vagy éppen táska biztosan nem fog egyhamar szétmenni, hiszen arra fejlesztették ki, hogy bírja az extra igénybevételt. Ez a brand tehát garancia a sportos designra és a magas színvonalra egyaránt, nem csoda, hogy sokan szeretik.

Máig népszerű fazonok – az Adidas ikonikus darabjai

Az Adidas kínálata rendszeresen megújul, de találhatsz olyan darabokat is, amik valódi örökzöldnek számítanak, ugyanis hosszú évek, sőt, évtizedek óta jelen vannak a termékpalettán. Ezeket az ikonikus fazonokat igyekeztünk összeszedni.

Adidas Superstar

Valószínűleg nem él olyan ember a Földön, aki ne látott volna még Adidas Superstar cipőt. A fazont még az 1950-es években álmodta meg a Dassler fivérek egyik tagja, Adolf, mégpedig kosárlabdázók számára. A design azonban annyira népszerű lett, hogy máig állandó része az Adidas termékkínálatának, sőt, rengetegen próbálták és próbálják meg – kisebb-nagyobb módosításokkal – lemásolni világszerte.

A Superstar közkedveltsége annak köszönhető, hogy tartósan esős időben is helytálló fazon, ami mindenkinek tökéletesen áll a lábán, és nagyon sokféle öltözékhez lehet hordani. Természetesen azért egy kicsit lehet egyedi is: a Superstar cipők rengeteg színváltozatban elérhetők, így mindenki igazíthatja a saját stílusához, ruhatárához. Vannak, akik annyira ragaszkodnak hozzá, hogy több színváltozatot is tartanak belőle.

Adidas Smith Stan

Az Adidas 1973-ban fejlesztette ki ezt a lábbelit, mégpedig Smith Stan teniszjátékos számára – ezért lett róla elnevezve a cipő. Az Adidas Smith Stan egy kellemesen könnyű, szellős viseletet biztosít, ami mindemellett rendkívül kényelmes, jó minőségű, és persze jól kombinálható a laza-sportos stílus keretein belül. Melegítővel vagy farmerrel egyaránt kiváló választást jelent. Többféle színváltozatban érhető el, akárcsak az előzőekben emlegetett Superstar, így mindenki megtalálhatja azt, ami a legjobban megfelel az ízlésének.

Adidas Continental 80

Biztos, hogy neked is volt már olyan igazi, retro fazonú edzőcipőd. Nos, minden ilyen lábbelinek az őse az 1980-as években hódított. Ezt a stílust igyekszik visszaidézni az Adidas a Continental 80 kollekcióval. A ’80-as évek retro korszaka ma is sok szempontból emlékezetes és meghatározó, nem véletlen tehát, hogy az Adidas ezen lábbelijére is komoly kereslet mutatkozik.  A susogós melegítők azóta kimentek a divatból, de az edzőcipő megmaradt – viselheted akár farmerrel vagy jogginggal egyaránt. Az Adidastól megszokott kényelem és a kiváló minőség természetesen alap a Continental 80 esetében is.

Válaszd ki a számodra legjobbat!

Ha még nem szerezted be az idei szezonra az új edzőcipődet, érdemes az Adidas kedvencei között is szétnézni - a CCC kínálatában ezekkel is találkozhatsz!

.