Hirdetés

Választás 2014: bemutatkoztak Vas megyei szocialista jelöltek (frissített)

2013.10.28

Az elnök két körzetben is lát esélyt a győzelemre.

Hirdetés

MSZP jelöltek bemutatása Szombathelyen

Mesterházy Attila is részt vett azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatkoztak az MSZP képviselőjelöltjei. A szocialisták a három Vas megyei választókerület közül csak kettőben állítanak jelöltet. A két név: dr. Nemény András (1.) és Fehér László (2. választókerület).

Mesterházy Attila pártelnök országjáró turnén van, 75 választókerületben személyesen mutatja be a jelölteket.

Nemény Andrást dinamikus, fiatal, de tapasztalt politikusként jellemezte. Nemény az országgyűlési MSZP-frakció fejlesztéspolitikai kabinetét vezeti. Ő koordinálta azt a Nyugat-Magyarország programot is, amelynek célja volt, hogy ne Budapesten, hanem helyben, helyi szakértők bevonásával keressenek megoldásokat. Az elkészült anyagot a szocialista párt integrálta országos programjába.

MSZP jelöltek bemutatása Szombathelyen


Fehér Lászlót még sportvonalról ismeri Mesterházy. Róla azt mondta, olyan ember, akinek minden cselekedetén látszik, hogy az itt élőkért dolgozik. A celldömölki polgármester az önkormányzatokkal, közigazgatással kapcsolatos tudást hozza az új csapatba. Mesterházy az 1. választókörzetet esélyesnek tartja a győzelemre, de a 2. körzetben is számít a győzelemre.

A szocialista programot a múlt hétvégén fogadták el, öt társadalmi rétegre koncentrálva: gyermekek, nők, munkavállalók, kis- és középvállalkozók, nyugdíjasok. A pártelnök úgy fogalmazott, ezek a rétegek mindenképpen jobban járnak 2014 után, ha az MSZP kormányra jut. A mai Magyarország legnagyobb gondjának az egzisztenciális problémákat nevezte. Az MSZP igazságos, szabad és biztonságos Magyarországot szeretne, jelentette ki Mesterházy Attila.

A kampány két fő csapásirányban indul: az egyik a szembesítő kampány („A Fidesz igazi arca”), amelyben a jelenlegi kormánypárt be nem tartott ígéreteire és hazugságaira kívánnak rávilágítani, illetve ezzel párhuzamosan fut a „Beszéljük meg” kampány, lakossági fórumokkal és találkozókkal.

MSZP jelöltek bemutatása Szombathelyen


Az MSZP új politikusgenerációval vág bele a kampányba. Egy Hír TV-s, nem a témába vágó kérdésre adott válaszában leszögezte: az MSZP ellenfelei nem az ellenzéki demokratikus pártok, hanem Orbán Viktor és a Fidesz.

Nemény András 37 éves, nős, két gyermekük van. 2010 óta országgyűlési képviselő, tagja a parlamenti foglalkoztatási és munkaügyi bizottságnak. Itt szerzett tapasztalataiból kiindulva mondta: a munka törvénykönyve valójában a munkáltatók törvénykönyve, amelyen mindenképp változtatni kell. Nyugat-Magyarországon olyan munkahelyeket kell teremteni, amelyek hosszú távra szólnak. A fejlesztésekkel kapcsolatosan arról beszélt, ma a fejlesztési forrásokat rosszul használják fel, szinte mindegyik egyetlen Fidesz-közeli gazdasági csoporthoz, pontosabban a Közgéphez kerül.

Nemény András


Néhány helyi problémát is említett, amelyek azt jelzik, jelenleg nem jó irányba mennek a dolgok. Az iskolák államosításának következménye az Aranyhíd iskola ügye. A Nyugat-Magyarországi Egyetem csődközeli állapotban van, közel ahhoz, hogy az oktatók ne kapjanak fizetést, a hallgatók pedig ösztöndíjat.

A munka törvénykönyvének módosításának következménye az is, hogy a Nettpack dolgozóival megtehették, hogy elveszik tőlük a műszakpótlékot.

A körzetéhez tartozó kistelepüléseken azzal szembesítették a polgármesterek, hogy az úgynevezett adósságelengedéssel igen rosszul jártak, mivel ezzel együtt forráskivonás történt, sokkal többet vesztettek, mint amit nyertek.

Fehér László 55 éves, celldömölki születésű lokálpatriótaként mutatkozott be. Tanáremberként, élsportolóként, edzőként és sportvezetőként is tevékenykedett (ma is aktív asztaliteniszező, és a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke), 2002 óta áll a város élén. Első két alkalommal szocialista jelöltként nyert, 2010-ben már a több pártot és civil szervezetet tömörítő Cselekvő Összefogás Celldömölkért színeiben.

A környék egyik legnagyobb problémájának azt tartja, hogy Vas megyében a szombathelyi Markusovszy kórház maradt az egyetlen önálló aktív ellátású kórház. A betegek sokszor a szomszédos megyékbe, Zalaegerszegre és Pápára kell, hogy menjenek.

Fehér László


Fehér is említette megoldandó problémájaként az oktatási intézmények ügyét. A foglalkoztatásról is szólt: nem igaz, hogy több munkahely van ma Magyarországon, mint 2010 előtt. A közmunkaprogram csak a statisztikát szolgálja, nem jelent valós megoldást.

Az új választási törvény (amely alapesetben kizárja, hogy valaki egyszerre legyen polgármester és országgyűlési képviselő) értelmében, ha Fehér László nyer a 2. választókerületben, a következő önkormányzati választásig hivatalban maradhat mint polgármester.

Fidesz: Vas megye nem kér többet a hamis és alkalmatlan baloldalból

A Vas megyeiek nem kérnek többet ugyanazokból, akik tönkretették az országot, és kilátástalanságba taszították az itt élőket, nem kér többet a hamis és alkalmatlan baloldalból - közölte Hende Csaba, a megye fideszes országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.

    A politikus, honvédelmi miniszter arra reagált, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Szombathelyen azt mondta: az MSZP választási programja igazi baloldali program, amely munkahelyeket és egzisztenciális biztonságot ígér a magyar családoknak. A szocialista politikus szerint a legfontosabb probléma ma Magyarországon, hogy hiányzik az egzisztenciális biztonság, ezért olyan Magyarországot szeretnének, ahol a jólét jellemzi a mindennapokat.

    Hende Csaba közleményében azt írta, hogy a szocialisták eladósították és elszegényítették a magyar családokat, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, csökkentették a béreket, a nyugdíjakat és a családtámogatásokat is, a munkanélküliséget pedig megduplázták Vas megyében is.

    "Ha rajtuk múlna, ma is eltörölnék a rezsicsökkentést, újra magas adókkal sújtanák a fizetéseket, családok ezreitől vennék el a családi adókedvezményt" - fogalmazott a fideszes képviselő.

    Hangsúlyozta, Magyarország mára talpra állt, az ország és a családok megerősödtek, így ma több pénz marad a Vas megyei családok és a vállalkozások zsebében is, mint korábban, és soha nem látott méretű fejlesztések kezdődtek meg a térségben, amelyeket a szocialisták azonnal leállítanának, ha hatalomra kerülnének.