Hirdetés

Várhatóan Gulyás Ferenc lesz a szombathelyi rendőrkapitány

2012.12.10. 21:37

A sárvári kapitányság vezetőjét javasolja megyeszékhely élére a megyei főkapitány. A csütörtöki szombathelyi közgyűlésnek csak véleményezési joga van.

HirdetésAhogy arról lapunk is beszámolt, Hatala József országos rendőrfőkapitány szeptember 15-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Hollósi Gábor ezredes, szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízását.

Hogy pontosan mi volt a baj Hollósival, az azóta sem derült ki. Egy akkor  kiadott közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát".

Mindenesetre Hollósi mellett még kilenc rendőrkapitány feje hullott szeptemberben.

Ha minden igaz, nemsokára ismét lesz Szombathelynek rendőrfőnöke.

A szombathelyi közgyűlés e hét csütörtökön véleményezi Tiborcz János megyei főkapitány javaslatát, aki a megyeszékhely rendőrfőnöki posztjára Gulyás Ferenc rendőr-alezredest, a Sárvári Rendőrkapitányság jelenlegi vezetőjét szándékozza kinevezni.

A dolog jogi érdekessége, hogy a szombathelyi közgyűlésnek nincs vétőjoga. Amennyiben a képviselők nem értenek egyet a javasolt személlyel, a megyei kapitánynak nem szükséges új személy után néznie, igaz, a szakmai indokairól az érintett önkormányzatokat állásfoglalásban kellene tájékoztatnia.

„Nagyon bízom azonban abban, hogy erre nem kerül sor!” – fogalmaz a javaslatában Tiborcz János, aki szerint „egy megyében a megyeszékhelyi rendőrkapitányság a rendőrség működése, a megye közbiztonsági és bűnügyi helyzetének általános megítélése szempontjából kiemelkedő jelentőségű, akár döntően meghatározó is lehet. Ezért nagyon fontos személyi kérdés, hogy ki vezeti a megyeszékhelyi rendőrkapitányságot.”

A közgyűlés csütörtökön első napirendi pontként vitatja meg a dolgot.

Tiborcz János Gulyás Ferencről

Gulyás FerencGulyás Ferenc született, 1971. január 15-én. A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán 1993-ban szerzett diplomát. A Pécsi Tudományegyetemen 2001-ben szerezte meg a jogász végzettséget. A rendészeti szakvizsgát és a rendészeti vezetővé képző tanfolyamot 2004-ben, a rendészeti mestervezetővé képzőt 2010-ben sikeresen elvégezte. Rendelkezik olasz nyelvből alapfokú „A" típusú és angol nyelvből alapfokú „C" típusú nyelvvizsgával. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Sárvári Rendőrkapitánysága Bűnügyi Osztályának hivatásos állományába 1993. július 1-jei hatállyal került kinevezésre, nyomozói beosztásba. A Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának állományába 1994. július 1-jei hatállyal került áthelyezésre, osztályvezető-helyettesnek.

A Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának állományába, már osztályvezetői beosztásba, 1996. november 15-i hatállyal nevezték ki, majd 2003. november l-jén a Közrendvédelmi Osztály vezetője lett.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába 2005. május l-jén helyezték át és nevezték ki az Ügyeleti Osztály vezetőjévé, majd 2005. augusztus l-jétől a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője lett.

A Sárvári Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatait előbb, 2008. március 17-től, megbízással látta el, majd 2009. június 1-jei hatállyal nevezték ki kapitányságvezetőnek. Dr. Gulyás Ferenc r. alezredes úr valamennyi szolgálati beosztását kiemelkedő színvonalon és eredményességgel töltötte be, amelynek elismeréseként számos alkalommal részesült különböző szintű jutalomban és soron kívüli előléptetésben. Eddigi vezetői tevékenységével elégedett vagyok. Őt ambiciózus, dinamikus és agilis vezetőnek ismertem meg. Alezredes úr. nős, egy fiúgyermek édesapja.

Fotó: Police.hu