Így zajlott Szalafőn az Őrállók Napja.

Már a pünkösdi hétvége előtt két héttel elterveztük, hogy idén ellátogatunk az Őrségbe és részt veszünk az Őrállók Napja című programsorozaton.

Szombaton jött a hír Szalafőről, hogy szakad az eső, minden csupa sár, ezért úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk az utazást. Azért persze előkészítettük a bakancsokat, abban reménykedve, hogy vasárnap kicsit jobb idő lesz és el tudunk menni az eseményre.  Szerencsére tegnap tényleg kisütött a nap, így délután útnak is indultunk.

Az Őrség ízei, arcai és harcai

Miután odaértünk, átverekedtük magunkat a sártengeren,  kiértünk a rendezvény helyszínére, ahol épp íjászbemutató zajlott – a viszonyokhoz mérten – meglepően nagy közönség előtt.

Mint azt  az egyik hagyományőrzőtől megtudtuk, a rossz idő ellenére szombaton is viszonylag sokan ellátogattak az eseményre, bár akkor az napközben – a vasárnappal ellentétben – ingyenes volt mindenki számára.

A rendezvényen tábort vertek a különböző korokat képviselő hagyományőrző egyesületek, így kicsik és nagyok megismerkedhettek elődeink viseleteivel, fegyvereivel, de volt még például kézműves vásár, történelmi játszópark, lovagoltatás, szekerezés, íjászverseny, hagyományőrzők összecsapásai, néptáncbemutató, koncertek, és persze azok sem csalódtak, akik az őrség ízeire voltak kíváncsiak.  

Természetesen bőven volt mit fotózni. Mutatjuk is a rendezvény vasárnap délutánját képekben.

Galéria

.