A Vas megyei rendőrség halottak napi tanácsai

2011.10.26. 08:48

A rendőrök néhány tipikus bűncselekményre és lakossági könnyelműségre hívják fel a figyelmet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nevében engedjék meg a Tisztelt Olvasók, hogy a halottak napja közeledtével felhívjam figyelmüket az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzésének lehetőségére, fontosságára.

Mindenszentek időszakában minden évben megfigyelhető a temetők környékén a gépkocsi feltörések, zseblopások, temetői lopások számának emelkedése.

Ezen bűncselekmények esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Tanácsot szeretnénk adni a Tisztelt Olvasóknak, hogy elkerülhessék az áldozattá válást.

  • Amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
  • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebeiben tartsák!
  • Kezüket mindig tartsák becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá.
  • Amíg a sírt rendezik, vízért mennek vagy éppen a szemetet dobják ki, soha ne tegyék le táskájukat, pénztárcájukat a sírra!
  • A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni! Amennyiben nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok egyszerűen odébb állnak.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a halottak napját megelőző időszakban folyamatosan járják megyénk temetőinek parkolóit és átadják a látogatóknak, illetve a gépkocsik szélvédőjére helyezik bűnmegelőzési szóróanyagunkat.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy a szeretteikről való megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.

 
Dr. Nátkai Györgyi r. őrnagy
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály vezetője

.