25 éves a Vas Megyei TIT

2015.03.25. 21:46

Rangos díjat adtak át. 

Ma délután ünnepséget tartottak a megyeházán a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület fennállásának 25. évfordulója alkalmából.

Elsőként Vizi Elek Szilveszter, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) elnöke lépett a pódiumra és köszöntőjében méltatta a Vas Megyei TIT tevékenységét. Megemlítette azt is, hogy bár az egyesület nem kapott  jelentős anyagi támogatást Budapestről, mégis rendkívül eredményes tevékenységet végzett.

Az ünnepségen – a TIT legnívósabb kitüntetését – Bugát Pál- emlékérmet vehetett át Banga Lajos, a szervezet elköszönő elnöke, aki egy évtizedes munkájával segítette a Vas Megyei TIT működését.

Ezt követően Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elismerő oklevelet adott át a Vas Megyei TIT-nek, a szervezet 25. évfordulója alkalmából.    

Puskás Tivadar polgármester is gratulált az egyesület negyedévszázados munkájához és díszoklevelet adott át  Banga Lajosnak.  

Végül Banga Lajos lépett az emelvényre és beszélt arról, hogy az egyesületnek, ugyan kevés pénz állt rendelkezésére, de hittel és kitartással és az öngondoskodás józan szemléletével talpon tudott maradni. Továbbá hangsúlyozta, hogy a vasi TIT – noha új vezetéssel – továbbra is a közösségért, a kultúráért dolgozik majd a jövőben.  

.