Szerdától péntekig pótlóbuszok közlekednek

2016.05.09. 07:38

Vas megyei vonatok is érintettek.

A székesfehérvári állomás vágányhálózatának felújítása miatt változik a menetrend a várost érintő vonalakon szerdán nulla órától pénteken 13 óráig. Gárdony és Székesfehérvár, valamint a dél-balatoni vonal átépítése miatt Gárdony és Balatonszemes között is vonatpótló buszok járnak - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Szerdától péntekig pótlóbuszok közlekednek

Ismertették: a Kőbánya-Kispest, illetve Budapest-Déli pályaudvar és Székesfehérvár között közlekedő vonatok változatlan időpontokban, de csak Gárdonyig járnak, Gárdony és Székesfehérvár között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon közlekedő gyors- és személyvonatok csak Budapest és Gárdony, illetve Balatonszemes és Nagykanizsa között közlekednek. A dél-balatoni vonalon minden InterCity, gyors-, és sebesvonat helyett vonatpótló gyorsbuszok viszik az utasokat a Gárdony-Balatonszemes, illetve a Székesfehérvár-Balatonszemes szakaszokon. Jelezték: a gyorsított buszjáratok az autópályán haladnak, de Siófokot nem érintik, ezért az ide utazókat Székesfehérvár és Siófok között személyvonatok szállítják. 

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon minden gyors- és személyvonat csak Budapest és Gárdony, illetve Székesfehérvár és Szombathely között közlekedik, Gárdony és Székesfehérvár között a már említett vonatpótló buszokkal lehet utazni. A gyorsvonatok az eredeti menetrendhez képest Budapest és Gárdony között 30 perccel korábban, Gárdony és Budapest között pedig 30 perccel később közlekednek. 

A vágányzár ideje alatt a Budapest-Déli-Zalaegerszeg-Budapest-Déli közötti Göcsej IC vonatpár gyorsvonatként közlekedik. Egyes Budapest-Veszprém, valamint Veszprém-Budapest közötti, munkanapi gyorsvonatok nem közlekednek szerdától péntekig, helyettük a Székesfehérvár-Szombathely között közlekedő vonatokra szállhatnak az utasok. 

A Budapest-Tapolca vonalon is módosított menetrend érvényes. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Székesfehérvár érintése nélkül Pusztaszabolcs felé kerülnek, a személyvonatok Székesfehérvárig, illetve onnan közlekednek. A Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vonalon továbbra is vágányzári menetrend van érvényben, az utasoknak szabadbattyáni átszállással biztosított az eljutás Székesfehérvárra.

Közölték: a vágányzári menetrendek a MÁV-csoport honlapján érhetők el.

Fotó: illusztráció - mávcsoport.hu

.