Viharkárok Vas megyében

2015.07.27. 10:35

Főként Körmend, Vasvár és Szombathely térségéből érkeztek a bejelentések.

Esővel és viharos széllel érkezett meg a vihar július 25-én délután Vas megyébe, számos feladatot adva a tűzoltó egységeknek.

Sok helyen fákat döntött ki, faágakat tört le, vezetékeket szakított el, még vasárnap is a károk felszámolásán dolgoztak a megye tűzoltói - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat július 25-én délután másodfokú riasztást adott ki Vas megye teljes területére a várható zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt, majd nem sokkal később megérkezett és végigsöpört a megyén a vihar.

Viharkárok Vas megyében

A zivatarzóna egy órán belül át is vonult a megye területén, számos kisebb kárt hagyva maga után.

A viharos időjárással kapcsolatosan aznap este negyvennyolc esethez riasztották a megye tűzoltó egységeit.

A három hivatásos és két önkormányzati tűzoltó-parancsnokság mellett Jánosháza önkéntes tűzoltósága, valamint négy önkéntes tűzoltó egyesület is dolgozott a viharos szél, illetve felhőszakadás okozta károk felszámolásán.

Főként Körmend, Vasvár és Szombathely térségéből érkeztek a bejelentések a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Legtöbb esetben villanyvezetékekre, utakra, kerítésnek, illetve házfalnak dőlt fák, faágak eltávolításához riasztották a tűzoltókat.

A viharkárok miatt az esti órákban mintegy 80 fogyasztót érintően ideiglenesen szünetelt az áramszolgáltatás Vasalja településen, ahol a szakemberek azonnal hozzáláttak a hiba elhárításához, és még az éjszaka folyamán helyreállt a szolgáltatás.

Még a tegnapi napon is számos bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelemhez a vihar okozta károk miatt.

Viharkárok Vas megyében

Tizenhárom esetben vonultak letört faágak eltávolításához a tűzoltó egységek, leginkább Körmend környékére. A szombathelyi és körmendi hivatásos, illetve vasvári önkormányzati tűzoltókon túl Hosszúpereszteg önkéntes tűzoltósága, valamint Kondorfa, Rátót és Ivánc Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is dolgozott a károk felszámolásán.

Fotó: Vas megyei katasztrófavédelem

.