Hirdetés

Leszedik az egyetem főépületének letépett tetejét

2014.05.19. 13:16

Csütörtökön adta meg magát a tomboló viharnak a Savaria Egyetemi Központ főépületének jobb oldali tetőrésze. Hétfőn reggel a szakemberek elkezdték a munkát, várhatóan estére megindulhat a forgalom a több napja lezárt környéken.

Hirdetés

Csütörtökön adta meg magát a tomboló viharnak a Savaria Egyetemi Központ főépületének jobb oldali tetőrésze. A szél nemes egyszerűséggel megfordította és átdobta az építményt a bal oldalra. Csupán a szerencsén múlt, hogy a monstrum nem a forgalmas járdán vagy a kereszteződésben landolt, ahol nem csak jelentős anyagi károkat, de emberéleteket is követelhetett volna.

Az egyetemi központhoz vezető utcákat mind a gyalogos-, mind a gépkocsiforgalom elől lezárták, hiszen a továbbra is viharos szél miatt nem lehetett megkezdeni a veszélyes részek eltávolítását, azokat csak rögzíteni tudták a tűzoltók, hogy további károkat ne okozhassanak.

Hétfőn több órás előkészítés után foghattak neki a szakemberek a megrongálódott részek eltávolításának.

Előbb gyakorlatilag újra le kellett zárni a környéket, mivel az útlezárást jelző szalagok, táblák többségét az elmúlt napokban letépték, illetve arrébb tették. Mégis sokan akadtak olyanok, akinek nem volt kedvük visszafordulni; csak egy eset a sok közül: a szalag elé érve kipattant az egyik autóból az anyósülésen utazó nő, felemelte azt, majd miután áthajtott alatta a kocsi, visszaült és folytatták utukat. De a gyalogosokra sem az volt a jellemző, hogy megijedtek volna az életveszélyes helyzettől.

A szakemberek előbb egészben próbálták meg a sérült tetőrészt eltávolítani, de az beleakadt a bal oldali részbe. Ezért mindössze egy nagyobb darabot tudtak leemelni. A délután folyamán további két–három konténernyi hulladékká vált fát és fémet hoznak majd le.

A vihar jelentős károkat okozott a tető középső és bal oldali részén is. Hétfőn reggel a szakemberek elkezdték a munkát, várhatóan estére megindulhat a forgalom a több napja lezárt környéken.

Galéria