Hirdetés

Vihar - Feloldották az esőzések miatt elrendelt útzárat Pinkamindszent és az országhatár között

2014.08.01

Péntektől már valamennyi út járható Vas megyében

Hirdetés

Feloldották az esőzések miatt elrendelt útzárt Pinkamindszent és az országhatár között, így péntektől már valamennyi út járható Vas megyében - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

A Pinka áradása miatt csütörtökön zárták le a Pinkamindszent és az országhatár közötti mellékút több mint 3,3 kilométeres szakaszát, a Répce magas vízszintje miatt pedig a Bük és Acsád közötti mellékút 1,5 kilométeres szakaszán vezettek be korlátozást, amit csütörtökön feloldottak - ismertette Pécsi Norbert Sándor.

Hozzáfűzte; nagyobb esőzéskor (a Pinka és a Répce áradásakor) a patakok árterében fekvő mellékutakat gyakran válnak járhatatlanná.  

Pécsi Norbert szólt arról is, hogy a következő napokban a közút dolgozóinak Zala megyében kell helyreállítási munkákat végezni.

Csütörtökön tizenhárom gép dolgozott a megyében; a heves esőzés miatt fák dőltek ki, aknafedlapok sérültek meg. Az árkok nem tudták elvezetni a lezúduló csapadékot, az átereszek és a víznyelők eltömődtek ezért és sok útszakaszt öntött el az iszap.