A világ legjobb madárfotósának képei a Kámoni Arborétumban

2012.08.07. 14:07

Máté Bence kiállítása a látogatóközpontban.

 A világ legjobb madárfotósa, Magyarország legjobb természetfotósának látványos tárlata augusztus 31-ig tekinthető meg Szombathelyen, a Kámoni Arborétum látigatóközpontjában.

 
Máté Bence képe
Újrahasznosítás - Kattintson a képre e nagyításhoz!
 
A 40 db óriásfotó madarakról, rókákról, hangyákról és más érdekes állatról önmagában lenyűgöző látvány, de a szervezők igyekeztek fokozni az élményt.
 
A galérián a magyarországi vízi világot bemutató képeket nád, sás és egyéb vízinövények között ücsörögve is lehet élvezni, mintha magunk is a nádasban ülnénk.
 
http://static.regon.hu/odp/al/image/hangyak.jpg
Hangyák - Kattintson a képre e nagyításhoz!
 
Az igazán drámai jeleneteket egy helyre gyűjtötték – aki elmerészkedik a lift mögé hátborzongató, mégis csodálatos jelenteket láthat.
 
A bemutatott képek készültének kulisszatitkait vicces, mégis informatív filmekből lehet megtudni: a korábban a Spektrum televízión bemutatott Láthatatlan madárfotós mindhárom része mozi minőségben nézhető meg, a Bence + a többi Jómadár című film viszont csak a látogatóközpontban látható (a filmek egyenként 26 percesek).
 
Máté Bence
 Máté Bence
 
Az év természetfotósa díjat 10 éve szinte minden évben megnyerő Máté Bence fotói mindig akció közben mutatják az állatokat, vagy olyan portrékat készít, melyen szinte átlényegülnek. A kiállításon több díjnyertes kép között megtekinthető az a különleges, Costa Ricában levélvágó hangyákról készült sorozat, mellyel megnyerte a természetfotósok „Oscar díját” 2010-ben.
 
A kiállítást az Alföldi Erdőkért Egyesület tette lehetővé, a National Geographic Magyarország és a filmdzsungel.hu támogatták.
 
 
 

 

.