A világ legszebb tengerpartjai: válogatás képsorozattal

2016.07.24. 19:24

Azt sajnos sejtjük, hogy nem minden olvasónknak van reális esélye eljutni ezekre a helyekre; kattintani és görgetni viszont ingyen lehet.

Az alábbi fotók apropóját mindössze az adja, hogy szezonjuk van, és nem akarunk e téren sem lemaradni. Ami kell, az kell.
A válogatásban szándékosan nincsenek európai partszakaszok. Róluk külön cikk készült.
 
Whitehaven Beach, Ausztrália
 

Whitehaven Beach, Ausztrália

 
A hat kilométer hosszú partszakasz az ausztrál kontinenshez tartozó Pünkösd-szigeteken található. A homok vakító fehérségét a 98 százalékos szilíciumtartalom adja.
 
Papakolea Beach, Hawaii
 

Papakolea Beach, Hawaii

 
Hawaii déli részén található tengerpart különlegessége, hogy zöld homokra tehetjük le a törölközőnket és a hűtőtáskánkat. A homok különleges színét egy kristály adja.
 
McWay Falls, Kalifornia
 

McWay Falls, Kalifornia

 
Minden együtt van, ami egy Photoshoppal készült giccses képeslapokon lehetséges. Erdő, vízesés, sziklák és homokos tengerpart. A kép mindazonáltal valódi. Ráadásul egy darabig nem is nagyon fog változni, mert a helyet szárazföldről nem lehet megközelíteni, és a csónakos verzió is veszélyes a folyamatos sziklaomlások miatt. (További infók.)
 
Church Bay Beach, Bermuda
 

Church Bay Beach, Bermuda

 
Önmagában is elég pofás kis hely értékéhez még hozzá kell adni, hogy a parthoz közel csinos kis zátonyok vannak, megannyi színes élőlénnyel, melyeket egy búvárszemüveg és egy olcsó szipka segítségével meg is nézhetünk. Valamennyit tehát tudunk spórolni.
 
Bora Bora, Francia Polinézia
 

Bora Bora, Francia Polinézia

 
Az egész sziget mindössze egy négyzetkilométer nagyságú, körülötte lagúna és korallzátony terül el. A legenda szerint sokáig nőuralom alatt állt. Lehet, hogy tényleg van ízlésük a nőknek?
 
Anse Source D’Argent beach, Seychelles-szigetek
 

Anse Source D’Argent beach, Seychelles-szigetek

 
A bonyolult nevű partszakasz a szigetcsoport negyedik legnagyobb szigetén, a La Digue-en található. Mindössze kétezer ember él az egész szigeten. Korábban kókuszdióval és vaníliával vesződtek az itt lakók, mára már turizmus lett a fő kenyérforrás. A kép alapján valószínűleg jól megy a bolt.
 
Bottom Bay Beach, Barbados
 

Bottom Bay Beach, Barbados

 
Barbados egy kis szigetállam a Kis-Antillákon (a közép-amerikai partok közelében). A homokos tengerpartokon – ahogy illik – kókuszpálmák sorakoznak. A sziget déli részén található Bottom Bay szemkápráztató, de ha mielőtt megvennénk a repjegyet, jó tudni, hogy a tenger folyamatos és intenzív hullámzása miatt meglehetősen életveszélyes tevékenység itt a fürdőzés. Viszont jó hír, hogy a sziklák tetejére ingatlanok épültek, remek kilátással. Talán van eladó is köztük.
 
Maya Bay, Thaiföld
 

Maya Bay, Thaiföld

 
A hely arról nevezetes, hogy 1998-ban itt, a Phi Phi Le szigeten forgatták A part (Beach) című hollywoodi szuperprodukciót Leonardo DiCaprio főszereplésével, nem mindenki örömére, a filmesek ugyanis meglehetősen szabadon használták a bulldózereket és a pálmafákat. A sziget varázsa, hogy a mészkősziklák a kristálytiszta tengerből szökkennek a magasba, így egyszerre paradicsom a hegymászók és a búvárok számára. A szemtanúk ugyanakkor arról számolnak be, hogy nem árt, ha felkészülünk. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik szeretnék látni az öblöt.
 
Clifton Beach, Tasmánia
 

Tasmánia

 
És ha már nagyon unjuk a pálmafás, homokos helyeket, menjünk mondjuk Tasmániába, ebbe az Ausztráliához tartozó szigetre. Itt található a Clifton Beach nevű hely, méretes hullámokkal, dűnékkel, hegyekkel, sziklákkal. Állítólag veszélyes. Azért megnéznénk.
 
Black Sand Beach, Alaska
 

Black Sand Beach, Alaska

 
A trópusi halak és korallok helyett itt fókák, a pálmafák helyett gleccserek vannak, a fürdés sem megy simán a jéghideg vízben, de könnyen lehet, hogy a tengerpart még inkább beégeti magát az emlékezetünkbe. Most már csak oda kellene jutni. (További infók)
 

 Folytatás:

.