A tragikomédia folytatódik: már Milánóban hagynák a magyar pavilont

2016.01.11. 17:33

Nem tudunk mit hozzátenni.

A milánói világkiállítás szervezői felkérték Magyarországot, hogy a magyar pavilon az Expo területén maradjon, és az ott létrejövő Olasz Technológiai Intézet épületegyüttesének része legyen.

Előzmények:

Szombathelyen építik fel újra a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonját

Egészségközpont létesül az expó hazaszállított magyar pavilonjában Szombathelyen

Nem Szombathelyre szállítják a milánói világkiállítás magyar pavilonját?

Szombathely helyett Karcagra kerül a világkiállítási pavilon?

Plusz 500 millió a magyar pavilon Karcagra költöztetésére

A legutóbbi hír alig két hetes, 2015. december 29-ei.

A tragikomédia folytatódik: már Milánóban hagynák a magyar pavilont

A milánói világkiállítás szervezőitől január 8-án érkezett hivatalos felkérés arra, hogy az Életkert pavilon az 2015. október 31-én zárult expo területén maradjon - közölte az MTI-vel hétfőn a világkiállítás magyar pavilonjának kormánybiztosa.

Szőcs Géza hangsúlyozta: az olasz megkeresés óriási siker és elismerés Magyarország, valamint az épületet tervezők és kivitelezők részére is.

Mint hozzátette, a megkeresés szerint a pavilont a magyar állam díjmentesen adná át az olasz félnek, cserében nem terhelnék az épület lebontásának és a terület rekultiválásának költségei. A kérdésben a magyar kormány dönt Szőcs Géza előterjesztése alapján.

"Az a megtiszteltetés, hogy a magyar pavilon az expó területén maradhat, kizárólag ahhoz a sikerhez fogható, amely a Makovecz Imre által a sevillai világkiállításra tervezett pavilont érte" - emelte ki a kormánybiztos, hozzátéve: az eddig rendelkezésre álló információk szerint az olasz szervezők mindössze öt országot kerestek meg hasonló célból.

.