Hirdetés

Vitalmed Hotel, Sárvár: 26 szoba és egy fürdőkomplexum (szállásteszt)

2010.12.05. 09:44

Úgy van szem előtt, hogy szinte belelapul a környezetébe. Még maradtunk volna.

Hirdetés

Vitalmed Hotel, Sárvár

Úgy van szem előtt, hogy szinte belelapul a környezetébe. Olyan értékekkel rendelkezik, melyekkel nehéz konkurálni. A sárvári Vitalmed Hotelt teszteltük egy hétvégén. Még maradtunk volna.

Nem számoltuk, így nem is tudjuk, hogy hányszor fürödtünk eddig Sárváron, de az biztos, hogy a melegvizes medence külső nyúlványából mindig is kíváncsian tekingettünk fel a fürdő épületének egyik közeli nyúlványára. Az ablakok, erkélyek csak néhány méterre voltak a medence szélétől. „Érdekes lehet itt lakni” – gondoltuk.

És most határozottan jelentjük: valóban érdekes. Ráadásul roppant kellemes is.

Vitalmed Hotel, Sárvár

A közelmúltban ugyanis sikerült egy hétvégét eltölteni a sárvári Vitalmed Hotelben, amely a maga műfajában sok olyant nyújt, melyet nehéz überelni.

A legfontosabb mindenekelőtt az, hogy gyakorlatilag összeolvad a sárvári fürdővel. Nem arról van szó, hogy közel van hozzá: az épület is ugyanaz.

Vitalmed Hotel, Sárvár

Úgy kell elképzelni, hogy papucsban, fürdőköpenyben lemegyünk a lépcsőn a recepcióig, ott kinyitunk egy ajtót, az ajtó túlsó oldalán pedig a medencéknél vagyunk. Ha pihenni jövünk, nagyon kellemes tudni ez az egyszerű logisztikai jellemző.

A négycsillagos szálloda másik nagy előnye a csend, a nyugalom, a családi jelleg. Mindez abból adódik, hogy - talán a fürdő építésekor kissé visszafogottak voltak a jövő sikerét illetően – mindössze 26 szoba van. Ez nem túl előnyös, ha foglalni akarunk, hiszen szinte egész évben telt ház közeli a helyzet, másrészt viszont olyan érzésünk van, mintha egy elegáns hotelt kereszteznénk egy nyugodalmas vidéki villával.

Vitalmed Hotel, Sárvár

A képet tovább színezi, és a helyez végkép egyedivé teszi, hogy az erkélyünkről Magyarország egyik legnagyobb és legszebb fürdőkomplexuma terül el a lábunk alatt mint csatolt wellness-részleg.

A szobánk még a négy csillaghoz képest is nagy és tágas, csakúgy, mint a franciaágy. Ehhez társulnak a minőségi bútorok, a szemnek kellemes színharmónia és a csomagjainkat bőven elnyelő tárolóhely-mennyiség. (Ez utóbbi részletkérdésnek tűnik, de aki találkozott már az ellenkezőjével, az tudja értékelni.)

Vitalmed Hotel, Sárvár
Kilátás az erkélyről

A kisebb szállodákban fejtörést szokott okozni az étkeztetés, néhány tucat ember számára a főzés ugyanis más lehetőségeket és korlátokat jelent, mintha sok száz embert kell kiszolgálni.

Nos, a Vitalmed megoldotta a gondot. A büféreggelit a szálloda emeleti étkezdéjében tálalják fel, a vacsora viszont a szomszédos Park Inn Hotelben van. Ez utóbbi egy nemzetközi lánc tagja, 223 szobájával nem tartozik a kicsik közé, és olyan büfévacsorát kínál, amelynek választéka szinte zavarba ejtő. A két szállodát egyébként fedett folyosó köti össze.

Vitalmed Hotel, Sárvár

Összességében egy olyan helyet ismertük meg, mely eddig túlságosan szem előtt volt ahhoz, hogy átgondoljuk értékeit.

Most már tudjuk, hogy a Vitalmed egyedit nyújt, és ez az egyedi nem valami elvont magyarázkodásból áll össze, hanem látható, tapintható és mindenki által megtapasztalható tényekből.

Vitalmed Hotel

.