Hirdetés

Ez lehet a nyár leghasznosabb alkalmazása

2015.06.08. 10:28

A HidrateMe segíti az optimális folyadékbevitelt.

Hirdetés

A HidrateMe nevű szenzoros kulacs telefonos applikáció segítségével jelzi, hogy mennyi vizet ittunk aznap, s hogy mikor kell újabb kortyot magunkhoz venni - írja a techcrunch.com.

A programot a Kickstarteren indították útjára, s egyelőre jól halad, ugyanis a technokrata.hu szerint már több mint 63 ezer támogatót szereztek. Az eszköz ára 45 dollár lesz, de most a projekten keresztül 39 dollárért miénk lehet az első darabok egyike - írják.

Ez lehet a nyár leghasznosabb alkalmazása

Az alkalmazás elsődleges célja, hogy segítse az optimális folyadékbevitelt méghozzá úgy, hogy a palackba épített szenzor jelez (világítani kezd), ha az okostelefonon kikalkulált ajánlott vízmennyiséget még nem értük el.

A palack 710 ml folyadékot tud eltárolni, és akkumulátora egy évig bírja. A hozzá tartozó applikációban meg kell adnunk súlyunkat, életkorunkat, magasságunkat és hogy mennyire vagyunk aktívak, így a program ki tudja számolni, mennyi folyadékra van szükségünk.

Ez lehet a nyár leghasznosabb alkalmazása

Több "okosüveg" létezik már a piacon, mitől különlegesebb a HidrateMe? - tették fel a kérdést a palack tervezőjének, Nadya Nguyennek. "A munka 80%-át már a kampány előtt megcsináltuk. Ennek köszönhetően sok támogatót szereztünk a fittness világából, akik segítettek a termék népszerűsítésében, és volt egy hosszú listánk is a potenciális támogatók névsorával, még azelőtt, hogy a HidrateMe-t elindítottuk volna a Kickstarteren" - mondta el Nadya.

Ez lehet a nyár leghasznosabb alkalmazása

Fotók: techcrunch.com

A terméket bemutató videót angol nyelven itt nézhetik meg: