Hirdetés

Vizsgálat indult egy Zala megyei pszichiátriai otthon igazgatónője ellen

2010.06.14. 11:21

Még ezen a héten szeretnék lezárni a Zala Megyei Önkormányzatnál azt a vizsgálatot, amely a bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézetének igazgatója ellen indult, aki egy bejelentés szerint gondozottakkal újíttatta fel budapesti lakását - tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke hétfőn az MTI-t.

Hirdetés

A lapinformációkat megerősítve Nagy Kálmán (Fidesz) elmondta: a múlt csütörtökön egy bulvárlap újságírójától érkezett a bejelentés, amely két dolgot állított. Egyrészt, hogy a budapesti VII. kerületben a zalai intézmény igazgatónőjének lakásfelújításán a pszichiátriai otthonból szállított betegek dolgoznak, fizikai munkát, segédmunkát végeznek. Másrészt a gondozottakat a zalai önkormányzat tulajdonában, de a bázakerettyei intézmény használatában lévő kisbusszal vitték Budapestre.

Nagy Kálmán hozzátette: a vizsgálatot a múlt héten elrendelték, hétfőn a megyei főjegyző összeállította a bizottságot is. Szóban már kértek egy igazoló jelentést az igazgatónőtől, aki első megkeresésükre nem ismerte el a vádakat.

A Zala Megyei Önkormányzatnál néhány napon belül, még ezen a héten szeretnék lezárni a vizsgálatot. Ha jogsértést találnak, akkor fegyelmi eljárás, esetleg feljelentés következhet - fogalmazott az alelnök.

Az MTI kérdéseire Marketti Judit, a bázakerettyei pszichiátriai otthon igazgatója írásban válaszolt. Mint közleményében fogalmazott: "egyes szomszédaim annak érdekében, hogy a nekik nem tetsző lakásátalakítást megakadályozzák, nem válogatnak az eszközökben".

A sajtó "becsületsértő használata" nem az első módszer, ezt megelőzte számtalan feljelentés, per, amit ellene kezdeményeztek - írta. "Biztos vagyok abban, ahogyan a hatósági ügyekben, itt is tisztázódik a sugalmazott vádak megalapozatlansága" - közölte, hozzátéve, hogy "a lakás felújítása kapcsán is jogszerűen járt el".