Weboldal indult a Sziget elmúlt két évtizedének felelevenítésére

2012.03.08. 13:28

Weboldal indult a Sziget fesztivál csaknem két évtizedes történetéből a legemlékezetesebb pillanatok felelevenítésére: a www.mienkasziget.hu címre álló- és mozgóképeket, blogbejegyzéseket várnak.

Idén augusztus 6. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. A jubileumhoz kapcsolódva az elmúlt 19 év legemlékezetesebb szigetes pillanatait gyűjti és várja a most induló oldal. A virtuális emlékkönyv, amelyben felidézik a múltat, mostantól mindenki számára nyitott - tájékoztatta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

"Egy zötykölődő mikrobuszban kezdődött minden. Tavasz volt, még nem zöld, de már reményekkel teli. Félúton a főváros és a vidéki helyszín között, egy azóta elfeledett Sziámi-koncertről hazafelé tartva Müller Péter Sziámi zenész, költő, színházi-filmes ember és Gerendai Károly koncertszervező hosszasan fantáziált" - szerepel a kezdetekről a 2002-ben, a 10. Sziget alkalmából megjelent Nagy Sziget Könyvben, Jávorszky Béla Szilárd kötetében.

A fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten 1993 óta rengeteget változott, bővült, fejlődött, de a sajtófőnök megfogalmazása szerint ma is az, aminek a kezdetekben szánták: egy hét önfeledt együttlét. "Közben több korosztály nőtt fel úgy, hogy a Sziget meghatározó generációs élményükké vált. Több millió magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket" - tette hozzá Vető Viktória.

"A Sziget a békesség, a barátság, a tolerancia, a szerelem, az önfeledt kikapcsolódás, a szabadság, a kulturális sokszínűség szigete. Ma már Európa elismerten legjobb nagyfesztiválja, Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, de a szigetesek számára még mindig leginkább a nyár legjobb hete" - írta a közleményben.

A www.mienkasziget.hu az elmúlt tizenkilenc év emlékeit gyűjti egybe, barátságok, szerelmek, nagy egymásra találások és bánatos elválások krónikáit, az első koncertélményt, az első éjszakai kimaradást, az önfeledt nyaralást és végtelen vonulásokat színpadtól színpadig.

.