Nyilvános színházi évadnyitó a Weöres Sándor Színháztól (képsorozattal)

2014.09.06. 22:52

Hogy kerül egy Cadillac, egy guillotine, Elvis és Koltai Róbert a szombathelyi Fő térre?

 

A tavalyihoz hasonlóan idén is a szombathelyi Fő térre települt ki a Weöres Sándor Színház társulata, hogy a nézők testközelből, és ne csupán a színpadról ismerjék a színészeket.

A mostani koncepció is az volt, hogy a 2014/2015-ös évad darabjait szórakoztató műsorszámokkal propagálják.

A szervezés szempontjából viszont nagy ugrás történt, külön kis bódék álltak egymás mellett, amikben gyermekfoglalkoztatókkal és aprósüteményes-teás vendéglátással próbálták lekenyerezni a közönséget. 

A nyolc bérletes előadásra - A szelíd teremtésre, az Én és a kisöcsémre, a Parasztopera Szombathelyre, A hülyéje és a Hosszú út az éjszakába címűre, a Vitéz Mihályra, a Sweet Charityre, A király mulat ,- profilokra lehetett korábban szavazni a Facebookon, most minden csapat élőben mutatkozott be. 

Sokan voltak, a szemerkélő eső ellenére is. A közönség díjazta a Sweet Charity csapatánál a rúdtáncot, A hülyéje csapatánál a guillotine-t, amiben fotózkodni lehetett.

A legkisebbek lufikkal szaladgáltak, a nagyobbak élénk eszmecserét folytatott a színészekkel, például az Elvisnek öltözött Kálmánchelyi Zoltánnal. Érezhető volt, hogy a jóval közvetlenebb kapcsolat a nézők és a társulat között, mint a korábbi években. 

Koltai Róbert és Molnár Piroska

Koltai Róbert és Molnár Piroska is segítette a Weöres Sándor Színház munkáját, akik, igaz csak dalban, de Holdvirágos éjszakát varázsoltak oda.

Szeptember 26-án, Ivo Krobot rendezésében: A szelíd teremtéssel indul az évad, bár akkor már kicsivel odébb, színház épületében.

Galéria

.