Migránsokat fogtak Zala megyében

2015.05.05. 14:01

Egy 57 éves magyar férfi ellen javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki román barátjának járművével három afgán és egy pakisztáni állampolgárt akart átcsempészni a magyar határon - írja a police.hu.

Még 2015 februárjában zalai rendőrök ellenőriztek egy gépjárművet az M70-es autóúton, amit egy 57 éves magyar férfi vezetett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gépjárműben három afgán és egy pakisztáni férfi tartózkodik, akik nem rendelkeznek a magyar határ átlépéséhez szükséges okmányokkal.

A magyar férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A gépjármű vezetője beismerő vallomást tett; elmondta, hogy az utazás előtt három nappal találkozott Budapesten a Blaha Lujza téren egy ismeretlen férfival, aki megkérte, hogy vigye el négy barátját Franciaországba. A fuvarért utasonként 100 eurót ígértek neki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befelyezte a nyomozást a budapesti férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt, az ügyben keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

.