Hirdetés

Fegyveres incidensek Zala megyében

2014.05.23. 19:10

Egyik a szomszédját fenyegette, a másik a vásárlóját. Elszámolási viták vannak a háttérben.

Hirdetés

Fegyverrel zavarta ki vásárlóját egy csönyeföldi élelmiszerüzletből az a férfi, akit néhány órán belül el is fogtak a nagykanizsai rendőrök – írja a Police.hu.

A gyanú szerint a 17 éves falubeli fiú vásárolni ment az üzletbe, amikor az eladónővel szóváltásba keveredett, ami egy korábbi pénzügyi elszámolás miatt alakult ki.

A vitát meghallotta a raktárban tartózkodó férj is, aki a pult alól egy gáz-, riasztó fegyvert vett elő, a fiú fejéhez fogta és távozásra szólította fel.

Az 54 éves csörnyeföldi lakos szabadlábon védekezhet.

Aki a szomszédot inzultálta

A gyanú szerint Zalaegerszegen egy 44 éves férfi megjelent szomszédja házánál, ahol a bejárati ajtót berúgta és nekiesett a szomszédjának, akit többször öklével megütött a fején és az arcán, majd megrugdosta.

Ezek után a férfi egy gáz-, riasztó fegyvert nyomott a halántékához, melyet egy alkalommal el is sütött, végül a fegyver markolatával ütötte meg a szomszédját, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki nem ismerte el a tettét.

A nyomozók kiderítették, hogy a konfliktus itt is egy korábbi pénzügyi elszámolási vita miatt alakult ki.

.