Hirdetés

Zalában komoly gondokat okozott a leesett hó: balesetek, mentések

2010.03.11. 08:11

 Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett.

Hirdetés

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-nek elmondta: szerda estétől összesen tíz esetben riasztották a zalai tűzoltókat árokba csúszott járművek kivontatásához. Kamionokat és személyautókat egyaránt érintették a balesetek, amelyek során azonban személyi sérülés sehol nem történt.

Az újbóli havazás a legtöbb gondot a zalai-somogyi megyehatár környékén, a 61-es főúton okozta, ahol szerda este órákon át folytak a mentési munkálatok a megcsúszott, elakadt teher- és személygépkocsik miatt.

A Magyar Közút észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségeinek ügyeletei az MTI-vel csütörtök reggel közölték: Zalában a főutak többnyire latyakosak, hókásásak, a mellékutak havasak vagy a letaposott hótól síkosak. Mindenütt járhatóak az utak, nincs megközelíthetetlen település, de téli útviszonyokra kell készülnie az autósoknak.