Hirdetés

Elkészült a zalakarosi fedett fürdő felújítása

2013.12.16. 17:59

600 millió forintos fejlesztés és korszerűsítés zárult le.

Hirdetés

 Befejeződött a zalakarosi fürdő legrégebbi épületének korszerűsítése, amellyel mintegy 600 millió forintos fejlesztés és korszerűsítés zárult le - tájékoztatta a Gránit Gyógyfürdő Zrt. hétfőn az MTI-t.

    A családi wellness-szolgáltatások fejlesztéseként két ütemben végrehajtott beruházás első elemenként augusztus óta működik az újonnan kialakított fedett gyermekrészleg. A fejlesztés második ütemében végezték el három és fél hónap alatt a jellegzetes, legyező alakú épület korszerűsítését, amelyet próbaüzemben hétfőtől a vendégek már használatba is vehettek.

    Az önkormányzati többségi tulajdonban lévő fürdőüzemeltető közlése szerint a munkálatok teljes költsége megközelíti a 600 millió forintot, amelyből a Nyugat-dunántúli Operatív Program 220 millió forintos támogatást biztosított. A fennmaradó részt saját forrásból és hitel felvételével finanszírozták.

    A beruházás részeként az 1970-es években készült fedett fürdő korszerűsítése mintegy 240 millió forintból valósult meg.

    Új elemként tetőterasz, tágas lépcsőház és panorámalift készült. Ez utóbbi a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló, és várhatóan jövő júniusban megnyíló éttermet köti össze.

    A legyezőszerű épület alatti medencetér padozatát és homlokzati üveg portálját ugyancsak felújították, ami a racionálisabb energiagazdálkodást is segíti. A munkálatok részeként a belső udvarban egy új medencét is kialakítottak.
.