A zalakarosi és hévizi szállodák az ünnepek alatt teltházra számítanak

2010.12.24. 07:01

A szállodák nagy része telt házzal működik a két ünnep alatt Zalakaroson és Hévízen; karácsonykor inkább magyar, szilveszterkor pedig külföldi vendégekre számítanak - tájékoztatták a szállodák vezetői az MTI-t.

A szállodák nagy része telt házzal működik a két ünnep alatt Zalakaroson és Hévízen; karácsonykor inkább magyar, szilveszterkor pedig külföldi vendégekre számítanak - tájékoztatták a szállodák vezetői az MTI-t.

A zalakarosi MenDan Hotelben a szálláshelyek nagy részét már novemberben lefoglalták - mondta Pásztor Eszter marketingvezető. A 162 szobás családbarát szálloda szilveszterkor telt házzal működik, de szinte valamennyi szálláshelyet lefoglalták a két ünnep közötti időszakban is.

A vendégek 90 százaléka magyar, a családok nagy része Budapestről és a Dunántúlról érkezik a zalai fürdőváros családbarát szállodájába, ahol gyermekprogramokkal, karácsonyi orgonakoncerttel készülnek az ünnepekre.
A szilveszter az "1920-as évek Amerikája" hangulatában zajlik; lesz élő kaszinó rulettel, pókerrel és berendeznek egy szivarsarkot is. A húszas éveket idéző koktélbárban helyben főzött rózsapálinkát és ehhez illeszkedő menüt szolgálnak majd fel.

Pásztor Erzsébet az MTI kérdésére elmondta, hogy a válság előtti időszakhoz képest a vendégek még mindig kevesebb pénzt költenek a szállodán belüli szolgáltatásokra; masszázsra, kirándulásokra, sportprogramokra.

Egy kétgyermekes családnak az ünnepek alatt három szállodai éjszaka, teljes ellátással 140 ezer forintjába kerül, de ennél 15 ezer forinttal kell többet fizetni, ha kicsinek bizonyul a 30-35 négyzetméteres szoba, és a gyermekeknek külön szobát igényelnek.

A Hotel Karos Spa-ban tíz százalékkal több vendégre számítanak, mint az elmúlt év utolsó heteiben - mondta el Galambos Péter recepcióvezető. Az eddigi foglalások alapján karácsonykor 90 százalékos lesz a belföldi vendégek aránya, míg szilveszterre 80 százalékban külföldieket várnak.
Galambos Péter arról is beszélt, hogy a 313 szobás szállodában az idei 10 százalékos árcsökkenés mellett közel tíz százalékkal nőtt a vendégforgalom.

A hévízi Lotus Therme Hotel Spa is telt házzal készül az ünnepekre - tájékoztatta a CIB csoport kommunikációs osztálya az MTI-t. Az ötcsillagos, 222 szobás, 10 lakosztályos szállodában az osztrák és a német vendégkör a meghatározó. Karácsonykor a vendégek nyolcvan százaléka külföldről érkezik, míg szilveszterkor fele-fele arányban, külföldi és magyar vendégekkel telik meg a szálloda. A tavalyi év utolsó napján is teltházzal működött a szálloda, de akkor több volt a külföldi vendég.

A vonyarcvashegyi Helikon Taverna karácsonykor ugyan zárva lesz, de szilveszterre a magyar vendégek már valamennyi férőhelyet előre lefoglaltak - közölte Fodor Márk ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a két ünnep között elsősorban átutazó külföldi vendégekre számítanak a 30 férőhelyes panzióban.
 

.