Kerényi Imre Jordán Tamás újraválasztására szavazna

2017.03.06. 14:00

A rendező, aki a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért” felelős miniszterelnöki megbízott, az atv.hu-nak nyilatkozott hétfőn.

Illusztráció. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a Nemzeti Könyvtár sorozatában megjelent új köteteket bemutató sajtótájékoztatón az Országházban 2017. március 3-án. Jobbra Bencsik Gábor, a sorozat szerkesztőbizottságának tagja. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kerényi Imre rendező a szombathelyi önkormányzati képviselők helyében megszavazná színházigazgatónak Jordán Tamást. Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjának – aki ebben a minőségében a magyar kulturális értékekért is felel – az a véleménye, hogy Jordán Tamás az elmúlt tíz évben bizonyította: „kreatív, fontos ember és izgalmas színházat csinál”.

Kerényi Imrét a portál annak kapcsán kérdezte meg, hogy Eperjes Károly a Vasárnap Reggelnek azt mondta: szerinte bölcs döntés született akkor, amikor nem választották újra Jordán Tamást a szombathelyi színház élére. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

.