Bíróság elé áll a körmendi késelő

2016.10.18. 13:15

„Betörés, adja a pénzt és az aranyat, mert meg fogom szúrni.”

A Szombathelyi Törvényszék - Varga Roland tanácsa - szerdán tárgyalja K.D.G. ügyét, aki ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete a vád - tájékoztatta lapunkat a törvényszék.

Az ügyről portálunk is beszámolt.

A vádirat szerint a komlói férfi jövedelemmel nem rendelkezett, és úgy döntött, hogy bűncselekményből szerez pénzt. Ezért 2015. december 18-án busszal Komlóról Körmendre utazott, ahol felmérte, hogy melyik házba lenne érdemes betörnie.

K.D.G. kiválasztott egy házat, a hátsó kerítésen át bemászott, majd a garázson keresztül bejutott az épületbe. Amikor ahhoz a szobához ért, ahol a későbbi sértett feküdt, elővette a kabátja zsebéből a kilenc centiméter pengehosszúságú zsebkését és közölte a másik férfival, hogy „betörés, adja a pénzt és az aranyat, mert meg fogom szúrni.”

A férfi felkelt, felöltözött és elindult a házban azzal a szándékkal, hogy a garázson keresztül kicsalja a vádlottat az utcára. A sértett közölte, hogy az autóban van a pénze, ezért mennek a garázsba. Közben a vádlott többször megfenyegette.

Amikor a garázsból kiléptek az udvarra, a vádlott a sértettet visszarántotta a garázsba, a kést a nyaka felé tartotta. A sértett ekkor megfogta a vádlott kést tartó kezét, és azt lefelé nyomta. A vádlott azonban hason szúrta a sértettet, majd dulakodni kezdtek, a vádlott többször megütötte, megrúgta a sértettet, majd a kabátját hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A sértettnél a az elszenvedett sérülésnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló, súlyos életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen reális lehetősége fennállt. A közvetlen életveszélyes sérülés bekövetkeztének elmaradása annak köszönhető, hogy a sértett a vádlott kezét megfogva a szúrás erejét csökkentette.

Az ügyben szerdán ítélet várható.

.