Feloszlott a párt, amellyel együttműködött az LMP

2016.10.09. 14:29

A 4K! azt közölte a honlapján, hogy folytatja a mozgalmi tevékenységet, de a soron következő parlamenti választáson már nem indul.

Budapest után elsőként az országban Szombathelyen kötött együttműködési megállapodást az önkormányzati választáson történő sikeres szereplés érdekében az LMP és a 4K! - írtuk meg 2014-ben. (A két párt országos vezetése már 2012-ben tárgyalást kezdett az országgyűlési választási együttműködés érdekében, a folyamatot több kacskaringó kísérte.)

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a 4K! a számára sikertelenül végződő választások után eltűnt a választók szeme elől, Szombathelyen pedig - az előző ciklussal ellentétben - az önkormányzati képviselő-testületbe sem jutott be az LMP.

Most a 444.hu vette észre a párt honlapján, hogy a kongresszus döntött a 4K! feloszlatásról.

Azt írják, azért végeznek a jövőben mozgalmi tevékenységet, mert ott szeretnének jelen lenni, "ahol valóban lehet harcolni a NER ellen."

Megfogalmazásuk szerint: "Nincs értelme tovább statisztálni ahhoz az áldemokráciához, amit Orbán Viktor kialakított Magyarországon. Hasonlóan Oroszországhoz és Törökországhoz, hazánkban olyan autoriter rendszer működik, amely a demokratikus intézményeket díszletként a helyükön hagyta, miközben felszámolta a valódi demokratikus versenyt és a különböző hatalmi ágak függetlenségét. Ebben a rendszerben egy olyan ellenzéki párt, amely elfogadja az egyoldalú játékszabályokat, csak a rendszert támogatja."

A többi ellenzéki pártnak azt javasolják, "hogy hagyják abba Orbán rendszerének legitimálását, és ne játsszák tovább a parlamentben a díszellenzék szerepét."

A fotó forrása: atv.hu

.