Sorozatban lopott Szombathelyen egy 19 éves fiatal

2017.04.19. 08:30

Egy 19 éves helyi lakos több esetben került a nyomozó hatóság látókörébe február 9. és március 14. között, mert pénztárcákat, ruhaneműket és parfümöket tulajdonított el a megyeszékhelyen.

Illusztráció. Fotó: police.hu

A rendőrség honlapján szerda reggel megjelent híradás szerint a rendőrök Sz. Márióval szemben február 9-én intézkedtek először, amikor a férfi az egyik szombathelyi buszmegállóban elterelte a sértett figyelmét és ellopta a táskájában lévő pénztárcáját, a benne lévő személyes irataival és készpénzével együtt. A férfi február 19-én és március 14-én is hasonlóan cselekedett, akkor a megyeszékhelyen található piacról és a vasútállomás várójából emelte el a sértettek erszényét.

A rendőröknek a férfivel szemben további három esetben is intézkedniük kellett, mert akkor parfümöket és ruhaneműket vitt el több szombathelyi bevásárlóközpontból úgy, hogy azokról az áruvédelmi eszközöket eltávolította.

A rendőrök a férfit minden esetben előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.  

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya a lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

.