Az Alon.hu év végi dödöllepartija a Happy Chef-ben (képgaléria + videó)

2009.12.12. 11:55

Szerkesztőségünk megszállta a szombathelyi Happy Chef főzőiskola és buliszerviz konyháját, hogy ott vasi dödöllét és egyéb nyalánkságokat főzzön, erősen hagyományteremtő szándékkal. A dödölle és az est kiválóan sikerült, a helyet pedig ezennel mindenki figyelmébe ajánljuk. Videó + .

Szerkesztőségünk megszállta a szombathelyi Happy Chef főzőiskola és buliszerviz konyháját, hogy ott vasi dödöllét és egyéb nyalánkságokat főzzön, erősen hagyományteremtő szándékkal. A dödölle és az est kiválóan sikerült, a helyet pedig ezennel mindenki figyelmébe ajánljuk. Videó + .

Szerkesztőségünk megszállta a szombathelyi Happy Chef főzőiskola és buliszerviz konyháját, hogy ott vasi dödöllét és egyéb nyalánkságokat főzzön, erősen hagyományteremtő szándékkal. A dödölle és az est kiválóan sikerült, a helyet pedig ezennel mindenki figyelmébe ajánljuk. Videó + .

A történet szálai még az idei Savaria Karnevál egyik görbe éjszakájáig nyúlnak, mikor is Györgyi kolleganő könnyelműen azt ígérte, hogy egyszer majd a komplett szerkesztőséget meghívja egy igazi vasi dödöllefőzésre.

Amit köszönettel és örömmel el is fogadtunk. Talán érthető.

Igen ám, de egy családi ház – főleg ha az felújítás alatt van – nem igazán ideális 15-20 ember befogadására, nem is beszélve a konyha méretéről és mindarról az egyéb járulékos maceráról, ami egy ilyen eseménnyel jár.

Happy Chef


Így esett a választás a szombathelyi Happy Chef főzőiskolára. Az intézmény a Király utca és az Uránia udvar közötti – tehát abszolút belvárosi - területen bújik meg, és nemcsak főzni tanítja a konyhaművészet után érdeklődőket, de kiváló helyszínül is szolgál olyan baráti vagy céges összejöveteleknek, ahol a társaság magára kíván főzni. Vagy a főzés és együttevés öröméért, vagy a csapatépítés kedvéért. Vagy – ahogy esetünkben is – mindez együtt.

Happy Chef


Elég hamar kiderült, hogy a választásunk telitalálat. Nemcsak azért, mert a konyha mérete, felszereltsége és gépesítése olyan szintű, hogy azzal nehezen lehet házilag versenyezni, de azért is, mert a hangulata – tágas, ergonomikus nyitott tér, meleg színek, barátságos összhatás – olyan, mintha egy klubban lennénk.

Mi csak az alapanyagot vittünk, a többit mind meg tudtuk oldani helyszínen.

Több mint öt órát töltöttünk a Happy Chef-ben, ami elképesztően gyorsan elrepült.

Happy Chef


Györgyi vezényletével – lásd a videó melléklet - elkészült az osztályon felüli vasi dödölle (azonnal hatállyal le kellene védetni a nevet az EU-ban!) és a hozzá tartozó marhapörkölt, ezzel párhuzamosan egy másik divízió a muffint sütötte.



Mindeközben a jóízűen és módszeresen belekortyoltunk a forralt borba.

Ha az Alon számára a jövő év is olyan jól sikerül, ahogy ez az este, akkor a határ a csillagos ég.

További fotók a dödöllepartiról

Happy Chef
.